Τηλεδιάσκεψη Γεννηματά με ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους, διευρύνει τις ανισότητες | ενότητες, πολιτική


Related Posts

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, οι σχεδιασμοί για νέο εργασιακό νόμο και η λειτουργία του Δημοσίου, τα θέματα που συζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι αρμόδιοι βουλευτές για τη Δημόσια Διοίκηση και την Εργασία, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως με τα μέτρα της κυβέρνησης δεν στηρίζονται αποτελεσματικά τους μικρομεσαίους που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες αλλά αντίθετα διευρύνονται οι ανισότητες σε βάρος τους και εις βάρος των εργαζομένων.

«Όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε πώς οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ και τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η “επιχείρηση” κατάργησης του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82», προσέθεσε, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξοφλεί προεκλογικά της γραμμάτια προς τη μεγάλη εργοδοσία» καθώς «προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας» και τόνισε:

«Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή».

Πηγή

www.real.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Next Post

Τελευταία Νέα

Με επετειακές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού τιμήθηκε το έπος του ’40 και το ιστορικό «ΟΧΙ» απέναντι στους ξένους κατακτητές – Preveza Post

Με υπερηφάνεια και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ζηρού....

Read more

Δημοφιλή Νέα