Έλληνες της Ουκρανίας στον ΑΝΤ1: Ζούμε μια φρίκη – Δεν ξέρουμε τι έχει απομείνει από τον Σαρτανά – Βίντεο | ενότητες, κόσμος


Έλληνες της Ουκρανίας περιγράφουν στον ΑΝΤ1 τη δραματική κατάσταση που ζουν μέσα στον πόλεμο.

Οι Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που βιώνουν καθώς και τις προσπάθεις που καταβάλλουν για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό με όποιο τρόπο μπορούν.

Η κάτοικος Μαριούπολης Αθηνά Χατζηνόβα περιγράφει τον τρόμο που ζουν καθημερινά με τους βομβαρδισμούς να ακούγονται μια ανάσα από τα σπίτια τους. «Το πρωί ακούγονταν οι βομβαρδισμοί τόσο πολύ. Ζούσαμε έναν τρόμο. Δεν ήταν μακριά όπως άλλες μέρες, ήταν πολύ κοντά. Ζούσαμε μια φρίκη».

Το χωρίο Σαρτανάς είχε δεχθεί βομβαρδισμούς από ρωσικά όπλα ξανά το 2014.

Η Νίνα, κάτοικος Μαριούπολης περιγράφει, «χθες άκουγα τους βομβαρδισμούς του χωριού Σαρτανά. Ήταν ένα πολύ όμορφο χωριό, τώρα δεν ξέρω τι έχει απομείνει».

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην Κριμαία και την Ουκρανία περιγράφει στον ΑΝΤ1 την κατάσταση ενω μιλά με θαυμασμό για τους Ουκρανούς που μάχονται. «Δεν ξέρω που έκρυβαν τόσο πατριωτισμό. Έρχονται παιδιά 18 χρονών και παρακαλάνε, “δώστε μας ένα καλάσνικοφ”. Πολεμάνε μπροστά στα τανκς τους. Όλη η υφήλιος πρέπει να υποκλιθεί μπροστά στην Ουκρανία».

Η Ελένη Κοβιούκ που είναι κάτοικος Κρασνογιάρσκ λέει με δάκρυα στα μάτια, «η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Πεθαίνει κόσμος κι εμείς φοβόμαστε γιατί μας είπανε ότι τη νύχτα μπορεί να περάσει από τα σύνορα εδώ. Κανείς δεν είναι αφαλής τώρα».

Δείτε τις μαρτυρίες των ομογενών στον ΑΝΤ1:

 





Πηγή

www.real.gr

Next Post