• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2026, 7:34
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ακρίδες κάλυψαν ολόκληρη πόλη: «Ήρθε το τέλος του κόσμου»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
9 Δεκεμβρίου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Οι κάτοικοι του νοτιοανατολικού Μεξικού έμειναν σοκαρισμένοι αφού ακρίδες κάλυψαν την πόλη, παίρνοντας βιβλικές διαστάσεις. Ο ουρανός καλύφθηκε με ακρίδες με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να κλείνονται στα σπίτια τους, αποφεύγοντας να ανοίξουν παράθυρα ή πόρτες.

Ο τοπικές αρχές να αγωνίζονται να περιορίσουν τα έντομα. «Δεν θα ξανανοίξω το στόμα μου!» Ένας χρήστης X σχολίασε την Τετάρτη στα ισπανικά μαζί με μια φωτογραφία της εισβολής ακρίδων.

Άλλα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το σμήνος να περνάει πάνω από μεγάλους αυτοκινητόδρομους καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται από κάτω — κάποιοι το αποκαλούν «το τέλος του κόσμου».

Mangas de langostas en #Mérida #Yucatán…sorprenden a vecinos… Como los desarrollos inmobiliarios… pic.twitter.com/sMDbL61CPH

— Infolliteras (@infolliteras) December 5, 2023

El fin del mundo. Invasión de langostas en Mérida. pic.twitter.com/319CVSGE5W

— Gabriel Merino (@theochemmerida) December 5, 2023

Από το 2020, έχει αναφερθεί αυξημένη εισροή σμηνών ακρίδων γύρω από το Κέρας της Αφρικής. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν κρούσματα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη .

Τα σμήνη ακρίδων αναπτύσσονται συνήθως λόγω της έλλειψης τροφής – τα σμήνη επιτρέπουν στα έντομα να αναπαράγονται χωρίς διακοπή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ , ο οποίος σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να είναι ένας παράγοντας ενεργοποίησης. Ο οργανισμός κατηγόρησε την πανδημία COVID-19 για την επιδείνωση των σμηνών.

Οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρέασαν την παραγωγή και την παράδοση των απαραίτητων φυτοφαρμάκων. Το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ σημειώνει ότι οι ακρίδες τείνουν να επιτίθενται σε περιοχές βλάστησης κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Deutsche Welle: Ο εφιαλτικός χειμώνας της Γερμανίας

Next Post

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Next Post

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.