Αντζελίνα Τζολί: Προσεύχεται για τους ανθρώπους της Ουκρανίας | ενότητες, κόσμος


Η διάσημη ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη απ’ όσα συμβαίνουν μετά τη ρωσική εισβολή

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί είναι γνωστή και για την ακτιβιστική της δράση. Άρα η ρωσική εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα μπορούσε να την αφήσει ασυγκίνητη. Ετσι, χρησιμοποιώντας τα social media ανακοίνωσε στο πως θα κάνει «ό,τι είναι δυνατό» για να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα 

Η Αντζελίνα Τζολί, ενημέρωσε τους ακόλουθούς της στο Instagram, ότι αυτή και η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισθέντων μετά τη σύρραξη.

«Όπως πολλοί από εσάς, προσεύχομαι για τους ανθρώπους στην Ουκρανία», έγραψε η Τζολί στην αρχή της ανάρτησής της και συνέχισε: «Μαζί με τους συναδέλφους μου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή. Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια».

«Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τι θα συμβεί, αλλά η σημασία αυτού του συμβάντος – για τον λαό της Ουκρανίας και για το  κράτος διεθνούς δικαίου – δεν μπορεί να παραλειφθεί».

Παράλληλα μοιράστηκε έναν σύνδεσμο, με τη δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, σχετικά με τη ρωσική εισβολή. «Ανησυχούμε σοβαρά για την ραγδαία επιδεινούμενη κατάσταση και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική δράση στην Ουκρανία», έγραψε ο Φίλιπο Γκράντι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.





Πηγή

www.real.gr

Next Post