Αυστραλία-κορωνοϊός: Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων μειώνεται στο Σίδνεϊ | ενότητες, κόσμος


Τα κρούσματα μόλυνσης με COVID-19 αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι αναγκαίο να δουν μία σταθερή μείωση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, πριν αποφασίσουν για το αν η καμπύλη των μολύνσεων έχει επιπεδωθεί, μετά από 12 εβδομάδες παραμονής σε λοκντάουν.

H Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 1.127 νέα κρούσματα μόλυνσης, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην πολιτειακή πρωτεύουσα Σίδνεϊ, ενώ είναι μειωμένα από τα 1.257 περιστατικά μόλυνσης που είχαν εντοπιστεί χθες.

Αναφέρθηκαν και δύο θάνατοι.

«Είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε για την επιπέδωση της καμπύλης, αλλά βλέπουμε με ευχαρίστηση μέχρι τώρα, ότι τα κρούσματα μόλυνσης δεν αυξάνονται τόσο γρήγορα, όσο προηγούμενα» δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ, ο Τζέρεμι Μακάναλτι εκτελεστικός διευθυντής του Συστήματος Δημόσιας Υγείας στη Νέα Νότια Ουαλία.

«Θα δούμε τι θα συμβεί στην υπόλοιπη εβδομάδα, προκειμένου να γνωρίζουμε που βαδίζουμε» εξήγησε ο ίδιος.

Περίπου το 50% από τον πληθυσμό των 25 εκατομμυρίων Αυστραλών τελεί υπό λοκντάουν, συμπεριλαμβανομένων και κατοίκων στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, αλλά και της πρωτεύουσας Καμπέρα, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα κρουσμάτων από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, που μεταδίδεται ταχύτατα.

Οι αριθμοί της πανδημίας στην Αυστραλία εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, συγκρινόμενοι με άλλες οικονομικά αναπτυγμένες χώρες, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 77.000 κρούσματα και 1.102 θάνατοι, με το ποσοστό θνησιμότητας κατά το τελευταίο ξέσπασμα των κρουσμάτων να είναι χαμηλότερο, από αυτό της προηγούμενης χρονιάς.

Το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη ελπίζουν ότι θα βγουν από το παρατεταμένο λοκντάουν, περίπου στα μέσα του επόμενου μήνα, καθώς καταγράφουν υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών. Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα χαλαρώσουν μερικούς από τους περιορισμούς, μόλις οι ρυθμοί εμβολιασμών στον πληθυσμό των ενηλίκων φτάσουν στο 70%, ενώ περισσότεροι περιορισμοί θα αρθούν σε ποσοστό εμβολιασμών 80%.

Κατά την παρούσα περίοδο μόλις το 42% του πληθυσμού των ενηλίκων έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Η πολιτεία Βικτόρια ανέφερε δύο νέους θανάτους και 445 νέα κρούσματα μόλυνσης τοπικής μετάδοσης. Ο αριθμός αυτός, είναι χαμηλότερος από των υψηλότερο ετήσιο αριθμό των 473 κρουσμάτων που είχε καταγράψει την προηγούμενη ημέρα, καθώς φαίνεται ότι επιταχύνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών στα προάστια της πολιτειακής πρωτεύουσας Μελβούρνης, που έχουν δεχτεί σκληρό πλήγμα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προγραμματίζει να διαθέσει επιπλέον 417.000 δόσεις εμβολίου μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες για τους κατοίκους των βορείων και δυτικών περιοχών της Μελβούρνης, όπου και έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα των μολύνσεων. Κέντρα εμβολιασμού θα οργανωθούν σε σχολεία, κέντρα εκδηλώσεων εντός των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και χώρους λατρείας.

Οι αρχές σήμερα, παρέτειναν το λοκντάουν στην Καμπέρα για τέσσερις εβδομάδες, μέχρι την 15η Οκτωβρίου, καθώς αναφέρθηκαν 22 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, έναντι 13 κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα.





Πηγή

www.real.gr

Next Post