Αυστραλία-κορωνοϊός: Πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το τέλος του lockdown στη Βικτόρια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας | ενότητες, κόσμος


Ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία, Ντάνιελ Άντριους, δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ νωρίς για να πει αν το πενθήμερο lockdown που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού θα τελειώσει το βράδυ της Τετάρτης, όπως έχει προγραμματιστεί, καθώς οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι η έναρξη των εμβολιασμών σε εθνικό επίπεδο αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Βικτόρια, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία της Αυστραλίας, ανέφερε σήμερα μόλις ένα περιστατικό νέας μόλυνσης από την COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων από μια πρόσφατη συρροή σε ξενοδοχείο καραντίνας να φτάνει τις 17.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό μόλυνσης είναι η μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού, που εντοπίστηκε θετική χθες, Κυριακή.

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα, τα έξι και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι της πολιτείας υποχρεούνται να μένουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για την αγορά απαραίτητων αγαθών, για να πάνε στη δουλειά, για να προσφέρουν βοήθεια σε άλλους ανθρώπους και για σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Το τουρνουά τένις του αυστραλιανού Όπεν που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Μελβούρνη μέχρι την 21η Φεβρουαρίου, διεξάγεται χωρίς θεατές μέχρι το τέλος του lockdown.

«Θα έχουμε περισσότερα να πούμε με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και με περισσότερα αποτελέσματα… Βρισκόμαστε σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για να είμαστε ξεκάθαροι για [το τι θα γίνει] το βράδυ της Τετάρτης» δήλωσε ο Άντριους σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία είναι μικρότερος από 29.000, ενώ έχουν καταγραφεί 909 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας. Η Αυστραλία απέφυγε τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων που έχουν αναφερθεί σε άλλες αναπτυγμένες χώρες, λόγω του κλεισίματος των συνόρων, αλλά και των lockdown.

Ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η διάθεση του εμβολίου που έχει αναπτυχθεί από κοινού από την Pfizer Inc και τη γερμανική BioNTech θα αρχίσει στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι τα εμβόλια έχει προγραμματιστεί να φθάσουν στην Αυστραλία πριν από το τέλος της εβδομάδας, αν όχι νωρίτερα» δήλωσε ο Χαντ στους δημοσιογράφους.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία έχει θέσει τη μεγαλύτερη πόλη της, το Όκλαντ, σε σύντομο lockdown μέχρι την Τετάρτη, μετά τον εντοπισμό τριών νέων περιστατικών μόλυνσης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να αναστείλει τις αφίξεις Νεοζηλανδών χωρίς την υποχρέωση καραντίνας.





Πηγή

www.real.gr

Next Post