Βιέννη – κορωνοϊός: Σε ταχύτερα μέτρα κατά της αύξησης των κρουσμάτων επιμένει ο κυβερνήτης | ενότητες, κόσμος


Για ταχύτερα μέτρα κατά της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, πιέζει τώρα ο Μίχαελ Λούντβιγκ, ο δήμαρχος και κυβερνήτης της Βιέννης – η οποία είναι συγχρόνως ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας -, επισημαίνοντας σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ότι οι «πολύ ταχέως αυξανόμενοι αριθμοί» θα απαιτούσαν να συνοψιστούν και να εφαρμοστούν πολύ γρήγορα τα τρία προγραμματισμένα στάδια σε όλη την Αυστρία.

Ο ίδιος είχε χαιρετίσει το σχέδιο σταδιακών περιορισμών για τους ανεμβολίαστους που είχε παρουσιάσει η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Τετάρτημ8 Σεπτεμβρίου και είχε εκφράσει την ικανοποίησή του που αυτή στηρίζει με αυτόν τον τρόπο τον «συνεπή βιεννέζικο δρόμο», τώρα, ωστόσο, είναι «πεπεισμένος ότι πρέπει να προχωρήσουμε με πολύ μεγαλύτερη συνέπεια», γιατί τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη.

Επειδή ο αριθμός των λοιμώξεων «θα εκραγεί σε ορισμένους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και μεταξύ των νέων», ο Μίχαελ Λούντβιγκ στις σημερινές δηλώσεις του προέτρεψε με έμφαση τα υπόλοιπα οκτώ ομόσπονδα κρατίδια και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εφαρμόσουν ολόκληρο το σχέδιο τριών σταδίων όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε παναυστριακό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν – ο οποίος προέρχεται από τους Πράσινους που συμμετέχουν στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς – σε σημερινή συνέντευξη του, επίσης στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, υπεραμύνθηκε αυτού του σχεδίου, επισημαίνοντας ότι οι αποφάσεις εφαρμόζονται όταν λαμβάνονται σε ευρεία βάση.

Δικαιολόγησε το γεγονός ότι στα στάδια 2 και 3 τα μέτρα αρχίζουν να ισχύουν μόνο επτά ημέρες μετά την υπέρβαση των οριακών τιμών – κάτι που με τη σειρά του προκάλεσε πολλές επικρίσεις – δηλώνοντας ότι αυτό συνδέεται με τη διαφάνεια, καθώς «απαιτείται χρόνος για να κοινοποιηθούν τα μέτρα στον πληθυσμό».

Το σχέδιο, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, προβλέπει από τις 15 Σεπτεμβρίου τρία στάδια λήψης αυστηρότερων μέτρων, ανάλογα με την πλήρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Με 10% πληρότητα κλινών ή 200 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, κάτι που αναμένεται στις 15 Σεπτεμβρίου, θα τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά τα μέτρα, στο πλαίσιο των οποίων τα τεστ αντιγόνων θα ισχύουν πλέον μόνο για 24 ώρες.

Επιπλέον, μια σύσταση για χρήση μάσκας FFP2 θα ισχύει στη συνέχεια γι’ όλους στο «κανονικό» λιανεμπόριο και θα είναι υποχρεωτική για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί – η αστυνομία θα ελέγχει δειγματοληπτικά, και γενικά θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρότεροι έλεγχοι, ενώ ο κανόνας «εμβολιασμός-ανάρρωση-τεστ» θα ισχύει για εκδηλώσεις από 25 άτομα και άνω (επί του παρόντος ισχύει για 100 ή περισσότερα άτομα).

Με 15% πληρότητα (300 κλίνες σε ΜΕΘ), ο κανόνας «εμβολιασμένος / ανακτημένος» θα ισχύει επτά ημέρες αργότερα στη νυχτερινή εστίαση και για μεγαλύτερες εκδηλώσεις (εκδηλώσεις χωρίς προκαθορισμένες θέσεις με περισσότερα από 500 άτομα).

Εάν το ποσοστό πληρότητας στις ΜΕΘ είναι 20% (400 κλίνες Εντατικής Θεραπείας), θα ισχύει ένας αυστηρότερος κανόνας, εμβολιασμένος / ανακτημένος / τεστ με PCR, και αυτό θα ισχύει εκεί όπου εφαρμόζεται επί του παρόντος ο ίδιος κανόνας, αλλά δεν θα λαμβάνονται πλέον υπόψη τα τεστ αντιγόνων.





Πηγή

www.real.gr

Next Post