Βρετανία: Ο Τζόνσον ζήτησε έρευνα μετά τις καταγγελίες πρώην υπουργού που κατηγορεί το Συντηρητικό κόμμα για ισλαμοφοβία | ενότητες, κόσμος


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει διατάξει να διεξαχθεί έρευνα για τις καταγγελίες μιας βουλευτού η οποία κατήγγειλε ότι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στον ανασχηματισμό που έγινε το 2020 επειδή “η μουσουλμανική πίστη της έκανε τους συναδέλφους της να νιώθουν άβολα”.

Η 49χρονη Νουσράτ Γκάνι είπε στην εφημερίδα Sunday Times ότι ένα στέλεχος των Συντηρητικών της εξήγησε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι “η καταγωγή και η πίστη της” έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποπομπή της από την κυβέρνηση. “Μου είπε ότι όταν συζητήθηκε ο ανασχηματισμός στην Ντάουνινγκ Στριτ, η μουσουλμανική πίστη μου αναφέρθηκε ως πρόβλημα, ότι μια μουσουλμάνα στην κυβέρνηση φέρνει σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους μου και ότι φοβούνταν πως δεν θα ήμουν πιστή απέναντι στο κόμμα, επειδή δεν έκανα αρκετά για να το υπερασπιστώ απέναντι στις κατηγορίες για ισλαμοφοβία”, δήλωσε.

“Ο πρωθυπουργός ζήτησε από το γραφείο του να διεξαγάγει έρευνα για τις καταγγελίες της βουλευτού Νουσράτ Γκάνι”, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. “Όπως δήλωσε και τότε, ο πρωθυπουργός λαμβάνει αυτές τις καταγγελίες σοβαρά υπόψη του”, πρόσθεσε.

Ο Μαρκ Σπένσερ, στέλεχος των Συντηρητικών, αρμόδιος για την πειθαρχία των βουλευτών ώστε να τηρούν τη γραμμή του κόμματος, φέρεται να είναι αυτός που έκανε τις δηλώσεις αυτές στην Γκάνι.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επεσήμανε ότι όταν πρωτοέγινε η καταγγελία, ο Τζόνσον συνέστησε στη Γκάνι να υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Τζόνσον συναντήθηκε με τη Γκάνι μετά τον ανασχηματισμό και αργότερα την προσκάλεσε να καταθέσει επίσημη καταγγελία για τους ισχυρισμούς της περί ισλαμοφοβίας, κάτι όμως που εκείνη δεν έκανε. “Το Συντηρητικό κόμμα δεν ανέχεται προκαταλήψεις ή διακρίσεις κανενός είδους”, τόνισε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post