Γαλλία-παραλλαγή «Ομικρον»: Εξετάζει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ελέγχων για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία | ενότητες, κόσμος


H Γαλλία μελετά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ελέγχων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βρετανία, όπου η νέα πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δείχνει να εξαπλώνεται ραγδαία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

“Αναφορικά με τη Βρετανία, ο ισχύων κανονισμός προβλέπει την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορωνοϊό που να έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν προκειμένου να εισέλθει κάποιος στη Γαλλία”, είπε σήμερα ο υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

“Αλλά διαρκώς εξετάζουμε τρόπους για την αυστηροποίηση αυτού του πλαισίου, εργαζόμαστε πάνω σε αυτό τώρα και θα πρέπει, θεωρώ, να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα τις επόμενες ημέρες”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας μολυνθεί με την παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σηματοδοτώντας έτσι τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο παγκοσμίως από την νέα αυτή παραλλαγή.

Σύμφωνα με τον Ατάλ, η Γαλλία βρίσκεται στην δίνη ενός πέμπτου κύματος της COVID, το οποίο έχει πυροδοτήσει κυρίως η παραλλαγή Δέλτα και επί του παρόντος έχει καταγράψει 133 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον, της παραλλαγής που για πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ στο τέλος Νοεμβρίου.

Παρά την απειλή αυτής της παραλλαγής, ο Ατάλ είπε ότι για την ώρα η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να λάβει νέα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η επιταχυνόμενη εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορονοϊού με την αναμνηστική δόση έχει κομβική σημασία για την κυβερνητική στρατηγική.

“Σχετικά με τους κανόνες στη Γαλλία, δεν υπάρχουν σχέδια να τους αλλάξουμε (…) το κλειδί είναι να επιδιώκουμε την εμβολιαστική εκστρατεία με την ενισχυτική δόση”, είπε ο Ατάλ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ωστόσο παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με COVID-19 ανέρχεται σε 14.527 και τώρα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του από τις 5 Ιουνίου.

Χθες η Γαλλία ανέφερε ότι άλλοι 231 άνθρωποι πέθαναν από COVID το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ με την νόσο έχει αυξηθεί κατά 150 και ανέρχεται σε 2.752.





Πηγή

www.real.gr

Next Post