• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2026, 5:02
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» θα δικαστεί ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
7 Δεκεμβρίου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Με κατηγορίες όπως «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και «πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» θα παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδιοκτήτης του chin Tchin Wine μπαρ στο Μπορντό της Γαλλίας, όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού έφαγαν σαρδέλες σε κονσέρβα, η οποία είχε επιμολυνθεί με την τοξίνη της αλλαντίασης, μια Ελληνίδα έχασε τη ζωή της και άλλα δεκαπέντε άτομα αρρώστησαν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 20 Minutes η εισαγγελία του Μπορντό είχε «αμέσως» ξεκινήσει έρευνα με βασικές κατηγορίες «την ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τραυματισμούς από αμέλεια λόγω σκόπιμης μη συμμόρφωσης σε υποχρέωση προσοχής που επιβάλλεται από νόμο ή κανονισμό, την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής άλλων, την μη παροχή βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει και την πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» κ.α.

Οι αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων και οι τεχνικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν “καθώς και οι πολλαπλές και σχολαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπορντό” επέτρεψαν “να επισημανθούν διάφορες παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής από τον υπεύθυνο της επιχείρησης, ιδίως όσον αφορά την παρασκευή κονσερβοποιημένων προϊόντων βιοτεχνίας που πωλούνται σε πελάτες», δήλωσε η εισαγγελία του Μπορντό.

Οι «κατηγορίες σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος» οδήγησαν στην κράτησή του την περασμένη Τρίτη, ενώ οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ομιλία σήμερα στο 34th Annual Greek Economic Summit

Next Post

Με θέμα την επικαιροποίηση του προϋπολογισμού συνεδριάζει το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Next Post

Με θέμα την επικαιροποίηση του προϋπολογισμού συνεδριάζει το Επιμελητήριο Πρέβεζας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.