• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 2:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί για την ειρήνη στην Ουκρανία και την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Φεβρουαρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη θέση του, αρκεί αυτό να οδηγούσε στο τέλος του πολέμου και την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Τη δήλωση αυτή έκανε στη διάρκεια ομιλίας του στο φόρουμ «Ουκρανία: Έτος 2025» την παραμονή της τρίτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας τον Μάιο του 2019, ρωτήθηκε αν θα ήταν διατεθειμένος να «εγκαταλείψει» την προεδρία της χώρας του με αντάλλαγμα την ειρήνη.

«Ναι, αν είναι για την ειρήνη στην Ουκρανία» είπε στη συνέντευξη Τύπου. «Αν χρειάζεται να αφήσω αυτήν την καρέκλα, είμαι έτοιμος να το κάνω, και επίσης μπορώ να την ανταλλάξω με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θα ήθελε να δει τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ως εταίρο της Ουκρανίας, κάτι περισσότερο από έναν απλό διαμεσολαβητή ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα.

«Στ΄αλήθεια θέλω να είναι κάτι περισσότερο από απλή διαμεσολάβηση…αυτό δεν αρκεί», είπε ο Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ουκρανό πρόεδρο «δικτάτορα χωρίς εκλογές» νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η ουκρανική νομοθεσία απαγορεύει τη διεξαγωγή εκλογών κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, ο οποίος ισχύει από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2022. Λίγοι Ουκρανοί υποστηρίζουν την ιδέα των εκλογών, καθώς ο πόλεμος έχει αναγκάσει εκατομμύρια πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ Ουκρανοί στρατιώτες συνεχίζουν να μάχονται και να χάνουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή.

Επιτελάρχης Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν μπορεί να συμβιβαστεί

Η Ουκρανία δεν μπορεί να συμβιβαστεί στα θέματα της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της, είπε από την πλευρά του στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο Κίεβο ο επιτελάρχης του προέδρου Ζελένσκι, ο Αντρίι Γέρμακ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ σχετικά με μια συμφωνία για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας θα συνεχιστεί τονίζοντας ότι θα μιλήσει σήμερα με την αμερικανική πλευρά.

«Συνεχίζουμε τον διάλογο με τους εταίρους μας. Κανένας δεν έχει αρνηθεί τίποτα…».

Η Ουκρανία εκτιμά ότι διαθέτει «κρίσιμους» φυσικούς πόρους αξίας 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του τιτανίου, σε εδάφη που κατέχει η Ρωσία, δήλωσε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο.

«Έχουμε πληροφορίες ότι, δυστυχώς, κρίσιμοι φυσικοί πόροι αξίας περίπου 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη», είπε στην ίδια συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Σιμπίχα δήλωσε ότι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας που συντάχθηκαν από την Ουκρανία και τις ΗΠΑ “δεν είναι αμοιβαία αποκλειστικές” διαδικασίες και ότι η διαδικασία συνεχίζεται.

Ο Σιμπίχα σημείωσε ότι το ψήφισμα της Ουκρανίας έχει τη στήριξη των εταίρων της και ότι θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Κίριλο Μπουντάνοφ, ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού είπε από την πλευρά του ότι η Βόρεια Κορέα παρέχει στη Ρωσία το 50% των αναγκών της σε πυρομαχικά.

 

 

 

 

 

 

 





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Στο Κίεβο ηγέτες για την 3η επέτειο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Πακέτo βοήθειας 3,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ

Next Post

Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί

Next Post

Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.