Διεθνής κατακραυγή για Ερντογάν: «Άνευ προηγουμένου» η κίνηση να κηρύξει πρέσβεις δέκα χωρών ανεπιθύμητα πρόσωπα | ενότητες, κόσμος


Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια άνευ προηγουμένου κίνηση, που φέρνει την Τουρκία σε τροχιά ευθείας σύγκρουσης με χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και η Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε το Σαββάτο πως έδωσε εντολή στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να κηρύξει 10 πρεσβευτές δυτικών χωρών, μεταξύ αυτών της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, «persona non grata», επειδή απηύθυναν έκκληση για την αποφυλάκιση του αντιπολιτευόμενου Οσμάν Καβαλά.

«Έδωσα την απαραίτητη εντολή στον υπουργό Εξωτερικών μας και είπα τι πρέπει να γίνει: αυτοί οι 10 πρεσβευτές πρέπει να κηρυχθούν persona non grata αμέσως. Θα το διευθετήσετε αμέσως», είπε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Εσκισεχίρ στη βορειοδυτική Τουρκία.

Αυτοί οι πρεσβευτές «πρέπει να γνωρίζουν και να κατανοούν την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους για «απρέπεια». «Θα πρέπει να φύγουν» από τη χώρα, «εάν δεν τη γνωρίζουν πλέον», συμπλήρωσε.

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει  με την απόφασή του και τις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος,

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Open:





Πηγή

www.real.gr

Next Post