Δραματική έκκληση από Ζελένσκι: Oι Ρώσοι βιάζουν και σκοτώνουν όπως οι Ναζί – Σταματήστε τον Πούτιν -Βίντεο | ενότητες, κόσμος


«Σταματήστε έναν μόνο άνθρωπο, ώστε να επιβιώσουν εκατομμύρια Ουκρανοί».

O Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε μέσω βίντεο – κλήσης στο ιταλικό κοινοβούλιο. Μιλώντας στους Ιταλούς βουλευτές ανέφερε ότι η χώρα του βρίσκεται στο χείλος της επιβίωσης και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

«Ο λαός μου μετετράπη σε στρατό, είδε τις καταστροφές και το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του εχθρού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.  «Πριν από μια εβδομάδα είχα πει ότι είχαν σκοτωθεί 79 παιδιά. Τώρα είναι 117, και δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες καταστράφηκαν, όπως και εκατομμύρια σπίτια. Ο λαός μου θάβει τους νεκρούς του στα πάρκα, σε ομαδικούς τάφους», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν, βασανίζουν. Όπως οι Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά. Ο Ουκρανός πρόεδρος επέμεινε ότι «τον πόλεμο αυτό τον οργάνωσε μόνον ο Βλαντίμιρ Πούτιν» και ζήτησε να αυξηθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, αριθμούσε 500.000 κατοίκους, όπως η ιταλική πόλη της Γένοβας. «Χρειαζόμαστε ειρήνη, αλλά βλέπουμε και ακούμε μόνο σειρήνες, βόμβες και πυραύλους», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εξαγωγές και την γεωργική της παραγωγή, εξαιτίας της τεράστιας καταστροφής, των βομβαρδισμών.





Πηγή

www.real.gr

Next Post