• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 15:19
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

ΕΕ για αιτήσεις ασύλου Σύρων προσφύγων: «Εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
12 Δεκεμβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Οι αποφάσεις σχετικά με την εξέταση αιτήσεων ασύλου Σύρων προσφύγων, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών-μελών, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Στέφαν ντε Κερσμάκερ.

«Στην αρμοδιότητα των κρατών – μελών»

«Οι αποφάσεις για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών. Είναι σημαντικό τα κράτη-μέλη όταν λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις να συμμορφώνονται με τους κανόνες της ΕΕ και να έχουν πάντα υπόψη ότι οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να αξιολογούνται ξεχωριστά σε ατομική βάση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα κράτη-μέλη έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, σε περίπτωση που υφίστανται αλλαγές στη χώρα προέλευσης των ατόμων που ζητούν άσυλο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η κατάσταση στη Συρία είναι ρευστή και οι εξελίξεις ραγδαίες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την κατάσταση επί του πεδίου.

«Σε εθελοντική βάση»

Ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ σημείωσε, επίσης, ότι οι επιστροφές στη Συρία μπορούν να γίνουν σε εθελοντική βάση και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για «ασφαλείς, εθελοντικές και αξιοπρεπείς επιστροφές», σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ωστόσο, ελλείψει ενός κοινού ευρωπαϊκού καταλόγου για τις «ασφαλείς τρίτες χώρες», το κάθε κράτος-μέλος αξιολογεί μόνο του αν μια τρίτη χώρα είναι ασφαλής ή όχι, σημείωσε. Πρόσθεσε, τέλος, ότι Επιτροπή παραμένει σε επαφή με τα κράτη-μέλη και παρακολουθεί την κατάσταση.

Ένα βήμα παραπέρα η Αυστρία

Σημειώνεται ότι πολλές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Σουηδία και η Δανία και η Αυστρία ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την εξέταση αιτήσεων ασύλου ανθρώπων από τη Συρία, μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Από την πλευρά της, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εργάζεται για μια παρόμοια λύση. Παράλληλα, η Αυστρία προχωρά ένα βήμα παραπέρα προετοιμάζοντας «ένα πρόγραμμα απέλασης».





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δυτική Όχθη: Πυρά εναντίον ισραηλινού λεωφορείου

Next Post

Η πολιτική ισοπέδωσης από την αντιπολίτευση απέτυχε

Next Post

Η πολιτική ισοπέδωσης από την αντιπολίτευση απέτυχε

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.