• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026, 17:34
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Επίθεση καρχαρία σε άνδρα που έκανε ψαροντούφεκο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
3 Δεκεμβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ένας άνδρας δέχθηκε σήμερα επίθεση από καρχαρία ενώ ψάρευε με ψαροντούφεκο στα ανοικτά των ακτών του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, κοντά στο Curtis Island, και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας δέχτηκε δαγκώματα στα δύο του χέρια και στον έναν καρπό, με αποτέλεσμα να έχει σοβαρή αιμορραγία. Παρ’ όλα αυτά, οι πρώτες βοήθειες που του παρείχαν οι παρευρισκόμενοι στο σημείο αποδείχθηκαν σωτήριες.

Έπειτα από προσπάθειες ανάνηψης, ο άνδρας μεταφέρθηκε από πλωτό αστυνομικό όχημα στο νοσοκομείο Gladstone, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η επικεφαλής του υπηρεσίας ασθενοφόρων του Gladstone, Ντανιέλ Μάρτιν, εξήρε τη σημασία της άμεσης παρέμβασης των παρευρισκόμενων. «Οι επιθέσεις καρχαριών είναι σπάνιες, αλλά όταν συμβαίνουν, απαιτούν συνεργασία πολλών υπηρεσιών για την άμεση μεταφορά του τραυματία στο νοσοκομείο», τόνισε κα πρόσθεσε: «Στην προκειμένη περίπτωση ήμασταν τυχεροί, καθώς τα τραύματα του άνδρα ήταν μέτρια».

Το Υπουργείο Αλιείας του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι «Οι σκέψεις μας είναι με τον τραυματία και όσους ήταν παρόντες στο περιστατικό. Σημειώνεται ότι στο σημείο δεν υπάρχουν δίχτυα προστασίας και το είδος του καρχαρία δεν είναι ακόμη γνωστό».

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή βάση δεδομένων για επιθέσεις καρχαριών, το περιστατικό αυτό είναι το τέταρτο για το 2024. Ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Μαρτίου στην Bargara Beach, 236 χιλιόμετρα νότια του Curtis Island, όπου μια 13χρονη κοπέλα δέχτηκε επίθεση ενώ κολυμπούσε κοντά στην παραλία Nielsen Park.

Η κοπέλα τραυματίστηκε ελαφρά στην κοιλιά και τη μέση και έλαβε ιατρική φροντίδα για τα επιφανειακά τραύματά της.

Το Υπουργείο Αλιείας του Κουίνσλαντ υπενθυμίζει στους κολυμβητές να λαμβάνουν υπόψη τις προειδοποιητικές πινακίδες στις παραλίες, να αποφεύγουν την κολύμβηση κατά τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου, καθώς και να αποφεύγουν περιοχές όπου γίνεται αλιεία ή τα νερά είναι θολά.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη (3/12) στη Χαλκιδική

Next Post

Με πρόταση μομφής απειλεί τον Μπαρνιέ το κόμμα της Λεπέν

Next Post

Με πρόταση μομφής απειλεί τον Μπαρνιέ το κόμμα της Λεπέν

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.