• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, 21:23
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

‘Ερευνα μετά τις απειλές θανάτου κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 17χρονο Ναέλ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 Ιουλίου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Έρευνα διενεργείται στη Γαλλία μετά τις απειλές θανάτου κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον έφηβο Ναέλ, του οποίου ο θάνατος στις 27 Ιουνίου προκάλεσε ταραχές σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Οι απειλές οι οποίες διατυπώθηκαν κυρίως μέσω Twitter είχαν επίσης στόχο τον δικηγόρο του αστυνομικού, τον Λοράν-Φρανκ Λιενάρ, ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι για λογαριασμό του και για το πελάτη του.

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ — ο οποίος πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου — προκάλεσε μεγάλης κλίμακας ταραχές για αρκετές συνεχόμενες νύχτες με φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, καταστροφές δημοσίων κτιρίων και λεηλασίες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ναέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και φυλακίστηκε στις 29 Ιουνίου. Το αίτημά του να αποφυλακιστεί απορρίφθηκε την Πέμπτη.

Το πλήρες όνομά του και ο δήμος όπου κατοικεί δημοσιεύτηκαν από την τοπική εφημερίδα Oise Hebdo της βόρειας Γαλλίας, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και των συνδικάτων των αστυνομικών.

Η τοπική εισαγγελία άρχισε τη διενέργεια έρευνας για διάδοση “πληροφοριών που επιτρέπουν να ταυτοποιηθεί ή να εντοπιστεί ένα πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία” με σκοπό να εκθέσουν τον ίδιο ή την οικογένειά του σε κίνδυνο να υποστούν “σοβαρή βλάβη οι ίδιοι ή η περιουσία” τους.

Στις ταραχές αυτές κάηκαν συνολικά περισσότερα από 12.000 οχήματα. Περισσότερα από 2.508 κτίρια κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές, από τα οποία 105 δημαρχεία και 168 σχολεία.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ανδρέας Λοβέρδος: Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτησή του

Next Post

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την «απαραίτητη» βοήθειά τους στην άμυνα της χώρας

Next Post

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την «απαραίτητη» βοήθειά τους στην άμυνα της χώρας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.