Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με Πούτιν – Αν αποτύχουν, θα έχουμε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο | ενότητες, κόσμος


Eτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ωστόσο προεδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν τότε αυτό θα σημαίνει έναν “Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

“Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα δύο τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο”, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξή του στο CNN.

 

“Αν υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο, νομίζω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορώ να σας πω για το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων -σε κάθε περίπτωση, χάνουμε ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αθώους ανθρώπους στο έδαφος” σημείωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

“Οι ρωσικές δυνάμεις ήρθαν να μας εξοντώσουν, να μας σκοτώσουν. Και μπορούμε να αποδείξουμε με την αξιοπρέπεια του λαού μας και του στρατού μας ότι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα, είμαστε σε θέση να αντεπιτεθούμε. Όμως, δυστυχώς, η αξιοπρέπειά μας δεν πρόκειται να διαφυλάξει τις ζωές. Επομένως, νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε σχήμα, οποιαδήποτε ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευτούμε, τη δυνατότητα να μιλήσουμε με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτύχουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο” τόνισε ο Ζελένσκι.





Πηγή

www.real.gr

Next Post