ΗΠΑ-Ρούντολφ Τζουλιάνι: Πρώην συνεργάτης του αναμένεται να παραδεχθεί ενοχή για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας | ενότητες, κόσμος


Ένας πρώην συνεργάτης του Ρούντολφ Τζουλιάνι αναμένεται να παραδεχτεί την ενοχή του σε μία υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας, κλιμακώνοντας ενδεχομένως τη νομική πίεση που δέχεται ο Τζουλιάνι, που ήταν για ένα χρονικό διάστημα προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μία ακρόαση «για την αλλαγή παραδοχής» για τον Ιγκόρ Φρούμαν, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες σηματοδοτεί μία επικείμενη παραδοχή ενοχής, έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπως έδειξαν χθες δικαστικά έγγραφα.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Φρούμαν, που έχει γεννηθεί στην Λευκορωσία, και τον επιχειρηματία Λεβ Πάρνας, που έχει γεννηθεί στην Ουκρανία, ότι απέκρυψαν μία παράνομη δωρεά 325.000 δολαρίων που έκαναν υποστηρίζοντας την προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ το 2020, ενώ κατέθεσαν ψευδώς στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ.

Οι ίδιοι και ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Αντρέι Κουκούσκιν, κατηγορούνται επίσης για παράνομη χρήση δωρεών προς Αμερικανούς πολιτικούς από ένα Ρώσο επιχειρηματία προκειμένου να τους βοηθήσουν για να αποκτήσουν τις άδειες για μία νόμιμη επιχείρηση ψυχαγωγικής μαριχουάνας.

Στους τρεις κατηγορούμενους απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2019 και οι ίδιοι δήλωσαν αθώοι σε ένα τροποποιημένο κατηγορητήριο τον περασμένο Νοέμβριο.

Μία δίκη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται πως η έξαρση της COVID-19 εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα καθιστά την ημερομηνία αυτή της δίκης απραγματοποίητη, ενώ οι ίδιοι επιθυμούν η δίκη τους να καθυστερήσει μέχρι την 7η Φεβρουαρίου του 2022.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς είναι αντίθετοι στην καθυστέρηση.

Ο Τοντ Μπλανς, ένας δικηγόρος του Φρούμαν,αρνήθηκε να σχολιάσει. Οι δικηγόροι των δύο άλλων δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού. Το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελέως Όντρεϊ Στράους στο Μανχάταν δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε παρόμοια αιτήματα.

Οι εισαγγελείς εξετάζουν επίσης, τις δραστηριότητες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και του αν ο ίδιος έχει παραβιάσει τη νομοθεσία περί προώθησης των συμφερόντων ξένων χωρών σε αμερικανικό έδαφος και ειδικότερα αν ασκούσε τη δραστηριότητα χωρίς να έχει δηλωθεί επίσημα, ενώ ήταν δικηγόρος του Τραμπ.

Ο Τζουλιάνι είναι πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το περιοδικό «Time» το 2001, ενώ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι έχει κάνει κάτι παράνομο.

Ούτε ο Τζουλιάνι, αλλά ούτε και ο δικηγόρος του ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα σχολιασμού.

Η υπόθεση των Φρούμαν και Πάρνας προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ, εξαιτίας της συνεργασίας τους με τον Τζουλιάνι, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία. Ο Τζουλιάνι άρχισε να εκπροσωπεί νομικά τον επίσης Ρεπουμπλικάνο Τραμπ τον Απρίλιο του 2018, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη η έρευνα του Ρόμπερτ Μάλερ σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τζουλιάνι είχε αναθέσει στους Φρούμαν και Πάρνας να βοηθήσουν για την εξεύρεση επιβαρρυντικών πληροφοριών σε βάρου του γιου του τότε προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, του Χάντερ. Οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι οι δύο κατηγορούμενοι βοήθησαν σε μία προσπάθεια για την απομάκρυνση της τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρί Γιοβάνοβιτς.

O Μπομπ Κοστέλο, δικηγόρος του Τζουλιάνι, δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη και δεν ανησυχεί για την αναμενόμενη παραδοχή ενοχής από τον Φρούμαν και ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει τον Τζουλιάνι.

«Καθόλου. Μηδέν» δήλωσε ο Κοστέλο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Τζουλιάνι «εύχεται στον κύριο Φρούμαν να είναι καλά».





Πηγή

www.real.gr

Next Post