• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 5 Μαΐου 2026, 8:32
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Η Εκκλησία υποδέχεται όλους στον οίκο της»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
15 Ιανουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Μια αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο πάπας Φραγκίσκος στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι «Nove».

«Ο Κύριος λέει στους εξομολόγους ότι πρέπει να συγχωρούν. Από τότε που έγινα ιερέας, μόνον μια φορά αρνήθηκα την άφεση αμαρτιών, λόγω της υποκρισίας του συγκεκριμένου ατόμου. Θέλησα πάντα να συγχωρέσω τις αμαρτίες, έστω και αν ήξερα ότι κάποιος θα μπορούσε να αμαρτήσει και πάλι», υπογράμμισε ο πάπας. «Η αναγκαιότερη μεταρρύθμιση, για όλους τους χριστιανούς, είναι εκείνη της καρδιάς, για όλους τους χριστιανούς και απαιτεί για καθημερινή προσπάθεια», πρόσθεσε.

Ο Φραγκίσκος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «η επιλογή να παραιτηθεί αποτελεί μια δυνατότητα αλλά, προς το παρόν, δεν το σκέφτεται διότι όσο μπορεί, θα συνεχίσει να υπηρετεί τον Κύριο».

Ο ποντίφικας επανάλαβε την μεγάλη του ανησυχία για τους πολέμους στην Ουκρανία, στην Μέση Ανατολή και σε τόσες άλλες περιοχές του πλανήτη. «Ο πόλεμος είναι μια εγωιστική επιλογή, ενώ η ειρήνη σημαίνει ότι αποφασίζουμε να δώσουμε, να δώσουμε το χέρι. Οι καταστροφές προκαλούνται από το εμπόριο όπλων, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Στην φάση αυτή, οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις είναι εκείνες σε εμπορικές βιομηχανίες. Επενδύσεις με στόχο τον θάνατο του συνανθρώπου μας», είπε ο Φραγκίσκος.

Η Εκκλησία υποδέχεται όλους στον οίκο της. Όταν αρχίζουμε να επιλέγουμε, ξεκινούν τα προβλήματα. Ο Κύριος δίνει την ευχή του σε όλους, σε όλους όσους μπορούν να βαπτισθούν. Στην συνέχεια, πρέπει να διαλογιστούμε με την οδό που μας προτείνει ο Κύριος», τόνισε ο Αργεντινός πάπας.

Με αναφορά στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε: «πολλοί μετανάστες τυχαίνουν τρομερά σκαιής μεταχείρισης, από μέρους των μαφιών. Όπως στην Λιβύη, όπου συχνά ζητούνται λύτρα, για να αφεθούν ελεύθεροι οι μετανάστες. Στην Ευρώπη, δέχονται τους περισσότερους μετανάστες η Κύπρος, η Ελλάδα, η Ιταλία η Ισπανία και η Μάλτα. Σας παρακαλώ, μην κλείσετε τις πόρτες σας. Σε ορισμένες από αυτές τις χώρες υπάρχει υπογεννητικότητα, υπάρχουν έρημα χωριά. Πρέπει να αφαιρέσουμε το μεταναστευτικό από τα χέρια των μαφιών και να το πάρουμε στα δικά μας χέρια. Το να μένει κανείς σπίτι του, αποτελεί δικαίωμα, αλλά αποτελεί δικαίωμα και το να μεταναστεύεις».

«Ζητώ από τους πιστούς να προσεύχονται για μένα, διότι είμαι και εγώ αμαρτωλός και χρειάζομαι την βοήθεια του Θεού, για να τον υπηρετήσω. Γνωρίζω τα ευάλωτα σημεία μου, γι΄αυτό ζητώ να προσεύχονται για το καλό μου, ώστε να μην γίνω ένας μέτριος ποιμένας, αλλά να μπορέσω να παραμείνω σε επαφή με τους ποίμνιό μου», εξήγησε ο λατινοαμερικανός πάπας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Nove δήλωσε, επίσης, ότι «ανησυχεί για την Αργεντινή, όπου ο κόσμος υποφέρει πολύ» και πως «στο δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, μπορεί να επισκεφθεί την χώρα του».

«Με κάνει να χαμογελώ η τρυφερότητα των παιδιών και η επαφή με τους παππούδες. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο από κάθε τι άλλο, είναι η κορύφωση της πολεμικής έντασης και η δυνατότητα αυτοκαταστροφής της ανθρωπότητας», είπε ο Φραγκίσκος. Και αποκάλυψε, τέλος, ότι «του αρέσει να σκέφτεται ότι η κόλαση είναι άδεια» αν και «δεν είναι θρησκευτικό δόγμα, αλλά μόνον μια προσωπική του σκέψη».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τουλάχιστον 11 νεκροί από ισχυρές βροχοπτώσεις στην πολιτεία του Ρίο ντε Ζανέιρο

Next Post

Επιμένει στη διαφωνία για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών – «Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι»

Next Post

Επιμένει στη διαφωνία για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών – «Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.