Η σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο μεταξύ άλλων στην τηλεδιάσκεψη Μισέλ – Ερντογάν – Φον Ντερ Λάιεν | ενότητες, κόσμος


“Καθώς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ασχοληθούν και πάλι με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, η συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν εξυπηρετεί την προετοιμασία αυτών των ανταλλαγών και την ανάπτυξη των συζητήσεων του Συμβουλίου του Δεκεμβρίου”, δήλωσε σήμερα κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο για την αυριανή τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Μισέλ, με την Πρόεδρο της Κομισιόν και τον Πρόεδρος της Τουρκίας.

Όπως σημείωσε ο αξιωματούχος, η τηλεδιάσκεψη “θα επικεντρωθεί στον τρόπο διασφάλισης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέση με την Τουρκία”.

“Η συζήτηση είναι πιθανό να αγγίξει τις πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και την επικείμενη επανάληψη της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις όπως αυτές στη Λιβύη”, επεσήμανε.

Σε σχέση με την υλοποίηση μιας θετικής ατζέντας ΕΕ Τουρκίας, ο αξιωματούχος τόνισε ότι “αυτό εξαρτάται φυσικά από την Τουρκία και το αν επιλέγει να συνεργαστεί με την ΕΕ, για να μειώσει τις εντάσεις και να απομακρύνει τις ενοχλήσεις”.

“Οι τομείς είναι ευρέως γνωστοί, από οικονομία και εμπόριο, μετακίνηση ανθρώπων, επαφές και κινητικότητα, καθώς και συνεργασία για τη μετανάστευση και ενισχυμένος διάλογος για ένα ευρύ φάσμα τομεακών πολιτικών ζητημάτων”, ανέφερε.





Πηγή

www.real.gr

Next Post