• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 24 Μαΐου 2026, 13:47
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Η CIA κατηγορείται ότι αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα για την προέλευση του κορονοϊού

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
29 Δεκεμβρίου 2023
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Το ίδρυμα Heritage Foundation, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον, μηνύει τη CIA κατηγορώντας την ότι αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα που σχετίζονται με την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας του COVID-19, σύμφωνα με τον επίσης συντηρητικό ιστότοπο Daily Caller.

Το Oversight Project της δεξαμενής σκέψης κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της CIA στις 22 Δεκεμβρίου, ισχυριζόμενο ότι η υπηρεσία δεν συμμορφώθηκε με τη νομοθεσία για την ελευθερία στην πληροφόρηση (FOIA). Σύμφωνα με την αγωγή, η CIA αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα της ομάδας που είχε αναλάβει να διερευνήσει τη θεωρία της διαρροής του κορονοϊού από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Όπως αναφέρει το κείμενο της μήνυσης, «τα μέλη της ομάδας COVID Discovery Team της CIA, μιας ομάδας υπαλλήλων που ανέλαβε να αναλύσει την προέλευση της πανδημίας COVID-19, έλαβαν οικονομικά κίνητρα προκειμένου να αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του ιού».

Στο αρχικό του αίτημα το Heritage ζητούσε έγγραφα από τη δημιουργία της ερευνητικής ομάδας καθώς και όλα τα έγγραφα που μελέτησαν τα μέλη της ομάδας και σχετίζονται με την προέλευση του COVID-19. Επιπλέον, απαίτησε έγγραφα που σχετίζονται με οικονομικά μπόνους και επικοινωνίες μεταξύ των μελών της ομάδας και αξιωματούχων άλλων υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την αγωγή, το δικαστήριο θα πρέπει να υποχρεώσει τη CIA να προσκομίσει όλα τα έγγραφα βάσει του προηγούμενου αιτήματος FOIA του Heritage και να καλύψει και τα έξοδά του.

Τον Σεπτέμβριο, ένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος εμφανίστηκε ενώπιον της Υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Κρίση Κορονοϊού υποστηρίζοντας ότι η CIA δωροδόκησε έξι αναλυτές της ομάδας COVID-19 προκειμένου να αλλάξουν τη θέση τους και να ταχθούν κατά της πιθανότητας ο ιός να προέρχεται από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Στις 12 Σεπτεμβρίου οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές Ραντ Πολ, Λίντσεϊ Γκράχαμ, Ρικ Σκοτ και Ρον Τζόνσον έστειλαν επιστολή στον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Εκθέσεις του FBI και του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο COVID-19 προήλθε πιθανότατα από ένα εργαστήριο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπου γινόταν έρευνα για τους κορονοϊούς των νυχτερίδων.

Η υποεπιτροπή δημοσίευσε τον Ιούλιο έκθεση στην οποία κατηγορούσε τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) Άντονι Φάουτσι ότι αποσιώπησε τη θεωρία της διαρροής από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Μάρτιο από την υποεπιτροπή δείχνουν ότι ο Φάουτσι ανέθεσε έρευνα που σχεδιάστηκε για να δυσφημίσει τους υποστηρικτές της θεωρίας της διαρροής. Η CIA έφερε επίσης τον Φάουτσι στα κεντρικά της γραφεία για να «επηρεάσει» την έρευνά της σχετικά με τη θεωρία αυτή, χωρίς να τηρεί αρχεία της εισόδου του, ισχυρίστηκε η υποεπιτροπή τον Σεπτέμβριο.

Ο Φαούτσι πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής τον Ιανουάριο.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Πάργας

Next Post

Στις 3 Ιανουαρίου η εκλογή του νέου προεδρείου στον δήμο Πρέβεζας

Next Post

Στις 3 Ιανουαρίου η εκλογή του νέου προεδρείου στον δήμο Πρέβεζας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.