Η G7 καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση στην Ουκρανία και δηλώνει «έτοιμη για διάλογο» | ενότητες, κόσμος


Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, της ομάδας των πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών, δεν βλέπουν καμία απόδειξη ότι η Ρωσία μειώνει τη στρατιωτική δραστηριότητά της κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και διατηρούν τις «σοβαρές ανησυχίες τους» για την κατάσταση στην περιοχή.

«Καλούμε τη Ρωσία να επιλέξει την οδό της διπλωματίας, να αποκλιμακώσει την ένταση, να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από τα σύνορα με την Ουκρανία και να συμμορφωθεί πλήρως με τις διεθνείς υποχρεώσεις της» ανέφεραν οι επτά χώρες στην κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.

«Ως πρώτο βήμα, αναμένουμε από τη Ρωσία να εφαρμόσει τον περιορισμό των στρατιωτικών δραστηριοτήτων της κατά μήκος των συνόρων, όπως έχει ανακοινώσει. Δεν έχουμε δει αποδείξεις αυτού του περιορισμού», πρόσθεσαν.

Ταυτόχρονα, η G7 δηλώνει «έτοιμη για διάλογο» με τη Ρωσία για θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως είναι η ευρωπαϊκή ασφάλεια, η διαφάνεια, η οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης και ο έλεγχος των εξοπλισμών.

Οι υπουργοί των επτά χωρών κάλεσαν τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» του Ντονμπάς για να τις πείσει να αποκλιμακώσουν την ένταση.





Πηγή

www.real.gr

Next Post