Ιράν: Η έκρηξη σε πάρκο της Τεχεράνης οφειλόταν σε βομβίδα κρότου λάμψης | ενότητες, κόσμος


Η ισχυρή έκρηξη, που ακούστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη βόρεια Τεχεράνη, προκληθηκε από βομβίδα κρότου λάμψης, η οποία εξερράγη σ’ ένα πάρκο χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Η βομβίδα κρότου λάμψης είχε ρυθμιστεί να εκραγεί στο πάρκο κοντά σε ένα γειτονικό κτίριο νοσοκομείου, δήλωσε ένας τηλεοπτικός ρεπόρτερ.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Τεχεράνης Χαμίντ Ρεζά Γκουνταρζί, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα ασφαλείας, επισκέφθηκε νωρίτερα τον τόπο της έκρηξης.

«Μόνο μία έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο πάρκο Μελάτ», δήλωσε μιλώντας στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ερωτηθείς αν επρόκειτο για επίθεση, ο Γκουνταρζί δήλωσε: «Ερευνάμε τις διαστάσεις και τα αίτια του επεισοδίου και θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες αφού σιγουρευτούμε».

Οι επιθέσεις είναι σπάνιες στο Ιράν, όμως αριθμός ευαίσθητων στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων έχουν γίνει στόχοι τα τελευταία χρόνια.

Το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για αρκετές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις και επιστήμονες που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμά του. Το Ισραήλ δεν έχει αρνηθεί ούτε επιβεβαιώσει τις κατηγορίες αυτές.





Πηγή

www.real.gr

Next Post