Ιράν: Στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα Στενά του Ορμούζ ως «σοβαρή προειδοποίηση» στους εχθρούς της χώρας | ενότητες, κόσμος


Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν σήμερα γυμνάσια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ.

«Τα γυμνάσια των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν σε μια έκταση άνω του ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων ανατολικά των Στενών του Ορμούζ και της Θάλασσας του Ομάν και βόρεια του Ινδικού Ωκεανού ξεκίνησαν», μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, προβάλλοντας πλάνα από τις στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερα, άρματα μάχης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και ταχύπλοα.

«Αυτά τα γυμνάσια αποτελούν μια σοβαρή προειδοποίηση στους εχθρούς και σε όσους έχουν κακές προθέσεις προς το Ιράν», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου των γυμνασίων Zolfaqar-1400, ο ναύαρχος Μαχμούντ Μουσαβί, όπως μετέδωσε το iribnews, ο ιστότοπος του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της χώρας.

Την Τετάρτη, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως απέτρεψαν πρόσφατα μια απόπειρα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού να καταλάβει στη Θάλασσα του Ομάν ένα τάνκερ που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.

Η Ουάσιγκτον διέψευσε τις πληροφορίες, διαβεβαιώνοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις «παρατηρούσαν απλά από κοντά την κατάσταση».





Πηγή

www.real.gr

Next Post