Ισπανία: 39 Λιβανέζοι σε πτήση που έκανε ενδιάμεση στάση στη Βαρκελώνη ζήτησαν άσυλο | ενότητες, κόσμος


Μια ομάδα 39 Λιβανέζων που ταξίδευαν αεροπορικώς από την Αίγυπτο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής επωφελήθηκαν από μια ενδιάμεση στάση στη Βαρκελώνη για να ζητήσουν άσυλο στην Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισπανικές αρχές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Μια πτήση τσάρτερ Κάιρο-Μπογκοτά-Κίτο έκανε προγραμματισμένη ενδιάμεση στάση στην ισπανική πόλη τη Δευτέρα και η ομάδα των επιβατών «δεν συνέχισε (το ταξίδι) και ζήτησε άσυλο», είπε μια πηγή των περιφερειακών αρχών της Καταλονίας.

Οι 39 επιβάτες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες υποβολής αίτησης ασύλου και βρίσκονται σε περιοχή του αεροδρομίου όπου παρέχονται βασικές υπηρεσίες, εξήγησε η ίδια πηγή.

Οι επιβάτες αναμενόταν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο στη Βαρκελόνη και αυτό το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβη πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, είπε η πηγή.

Στις 5 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 24 επιβάτες πτήσης μεταξύ Μαρόκου και Τουρκίας με πρόσχημα την ασθένεια ενός επιβάτη οδήγησαν το αεροσκάφος σε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα και άδραξαν την ευκαιρία για να αποβιβαστούν και να τραπούν σε φυγή, γεγονός που ανάγκασε τις πτήσεις να διακοπούν για περισσότερες από τρεις ώρες.

Δεκαέξι από αυτούς συνελήφθησαν και η αστυνομία αναζητά τους υπόλοιπους οκτώ.





Πηγή

www.real.gr

Next Post