Ισραήλ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο στρατιωτών για πράξη αντεκδίκησης εναντίον Παλαιστινίων | ενότητες, κόσμος


«Οι κατηγορούμενοι μαζί με άλλον έναν στρατιώτη κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο έριξαν σε σπίτι γεμάτο κόσμο».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος δύο στρατιωτών που έριξαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε σπίτι Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως αντίποινα για την απαγωγή της σορού ενός νεαρού Δρούζου τον προηγούμενο μήνα.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι είχαν αρπάξει τη σορό του 17χρονου από νοσοκομείο της Τζενίν, όπου είχε μεταφερθεί ύστερα από τροχαίο δυστύχημα. Η σορός επιστράφηκε στην οικογένεια του θύματος, περίπου 30 ώρες αργότερα, κατόπιν διαμεσολάβησης της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι Δρούζοι αποτελούν αραβική μειονότητα στο Ισραήλ, τα μέλη της οποίας υπηρετούν στον ισραηλινό στρατό.

«Οι κατηγορούμενοι μαζί με άλλον έναν στρατιώτη κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο έριξαν σε σπίτι γεμάτο κόσμο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως η πράξη αποσκοπούσε «στην πρόκληση πυρκαγιάς στο σπίτι ως μια μορφή εκδίκησης για την απαγωγή της σορού ενός νεαρού Ισραηλινού στην Τζενίν».

Κανείς από όσους βρίσκονταν μέσα στο σπίτι δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με περίοικους.

Σε βάρος του συνεργού των δύο κατηγορούμενων στρατιωτών πρόκειται επίσης να απαγγελθούν κατηγορίες τις επόμενες ημέρες, προανήγγειλαν οι ισραηλινές αρχές.

Από τον Μάρτιο, ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε αντίποινα για τις επιθέσεις Παλαιστινίων εξτρεμιστών.





Πηγή

www.real.gr

Next Post