• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026, 5:49
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ισόβια σε 19χρονο που σκότωσε την οικογένειά του και σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο – Ήθελε να γίνει διάσημος

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Μαρτίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ένας 19χρονος που σκότωσε τη μητέρα του, την αδελφή του και τον αδελφό του και ήθελε να μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος σχολικός δολοφόνος του 21ου αιώνα καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη από ένα δικαστήριο του Λούτον, στο βόρειο Λονδίνο στη Βρετανία.

Τους σκότωσε με κυνηγετικό ντουφέκι

Ο Νίκολας Πρόσπερ σκότωσε τη μητέρα του Τζουλιάνα Φάλκον, ηλικίας 48 ετών, την αδελφή του Γκιζέλ Πρόσπερ, 13 ετών και τον αδελφό του Κάιλ Πρόσπερ, 16 ετών, με ένα κυνηγετικό ντουφέκι σε ένα διαμέρισμα στο Λούτον, τη 13η Σεπτεμβρίου του 2024, γύρω στις 05.00 το πρωί. Επιπλέον, μαχαίρωσε τον αδελφό του πάνω από 100 φορές.

Ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του τον Φεβρουάριο. Η καταδίκη του συνοδεύεται από μία μη ανασταλτική ποινή κάθειρξης 49 ετών.

«Φιλοδοξία σας ήταν η φήμη. Θέλατε να αναγνωριστείτε μετά θάνατον ως ο διασημότερος σχολικός δολοφόνος του 21ου αιώνα», δήλωσε η δικαστίνα Μπόμπι Τσέεμα-Γκραμπ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ανακοίνωσης της ποινής του σήμερα.

Police have paid tribute to a mum and two of her children who were murdered by her “evil” son in Luton.

19-year-old Nicholas Prosper will be spending the next 48 years behind bars.

Here’s Detective Chief Inspector Sam Khanna 👇 pic.twitter.com/lCktE82eYe

— Greatest Hits Radio Bucks, Beds & Herts News (@GHRBucks) March 19, 2025

Η ίδια περιέγραψε ένα νεαρό άνδρα που είχε πάθει εμμονή με τις φονικές επιθέσεις σε σχολικά περιβάλλοντα και τους βιασμούς στο διαδίκτυο, ο οποίος «είχε ως είδωλο» τον Άνταμ Λάνζα, δράστη της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ, στις ΗΠΑ (Νιούτον, βορειοανατολικά) τον Δεκέμβριο του 2012.

Ο Λάνζα είχε σκοτώσει 20 παιδιά και 6 εκπαιδευτικούς, αφού είχε δολοφονήσει τη μητέρα του ενώ εκείνη κοιμόταν.

«Επιδιώκατε να τον μιμηθείτε και τον ξεπεράσετε», σημείωσε η δικαστίνα.

Ο Νίκολας Πρόσπερ, που έπασχε από μία διαταραχή του αυτιστικού φάσματος, η οποία δεν είχε διαγνωστεί εκείνη την περίοδο και που δεν πήγαινε πλέον σχολείο, είχε σχεδιάσει σχολαστικά τις επιθέσεις του πριν από μήνες. Μετά τη σύλληψή του, είχε πει πως ήθελε να σκοτώσει την οικογένειά του στον ύπνο της, κατόπιν να πάει γύρω στις 09.00 στο πρώην σχολείο του, το καθολικό σχολείο Saint Joseph στο Λούτον, για να δολοφονήσει 30 παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών και δύο εκπαιδευτικούς, προτού αυτοκτονήσει. Είχε εσκεμμένα επιλέξει την ημερομηνία της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου.

Είχε φτιάξει σχέδια με τις τάξεις και είχε γράψει «να τους σκοτώσω όλους».

Τράβηξε βίντεο με την προετοιμασία για τους φόνους

Επιπλέον, είχε φτιάξει ένα βίντεο, όπου εμφανιζόταν φορώντας κιτρινόμαυρα ρούχα, στο οποίο προπονούταν στη σκοποβολή υποδυόμενος πως πυροβολεί ένας λούτρινο αρκουδάκι μέσα στο δωμάτιό του.

«Τραβήξατε τον εαυτό σας σε βίντεο να προετοιμάζει τους φόνους μέσα στην κουζίνα», συμπλήρωσε η δικαστής.

Ωστόσο, η μητέρα του ξύπνησε γύρω στις 04.30 τα ξημερώματα της ημέρας της επίθεσης, σε αντίθεση με τα σχέδιά του.

Την σκότωσε με ένα κυνηγετικό τουφέκι που είχε αγοράσει μία ημέρα πριν από έναν οπλοποιό με τη βοήθεια ενός πλαστογραφημένου εγγράφου και άφησε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να σκοτώσεις την οικογένειά σου» στα πόδια της.

Κατόπιν πυροβόλησε την αδελφή του, που «τρομοκρατημένη» είχε κρυφτεί κάτω από ένα τραπέζι, προτού σκοτώσει τον αδελφό του.

Ήταν πολύ νωρίς για να πάει στο σχολείο του για το μακελειό που είχε σχεδιάσει και ο θόρυβος σήκωσε στο πόδι τους γείτονες που ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Πρόσπερ κρυβόταν για 2 ώρες, κατόπιν συνελήφθη.

«Παραμένετε πολύ επικίνδυνος και είναι πιθανόν να μην αποφυλακιστείτε ποτέ», συμπλήρωσε η δικαστίνα, υπογραμμίζοντας την «παντελή έλλειψη εκ μέρους του ενσυναίσθησης και τύψεων». Σύμφωνα με την ίδια, ήταν «χαρούμενος» μετά τη σύλληψή του.

Μετά την ετυμηγορία, ο πατέρας του Ρέιμοντ Πρόσπερ, που είχε χωρίσει από τη μητέρα του, δήλωσε πως «ένιωσε τρόμο όταν έμαθε όσα ο Νίκολας είχε σχεδιάσει», όπως έγινε γνωστό σε ένα δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

«Είχε απομονωθεί πλήρως από εμάς εκείνη τη χρονιά και αγνοούσαμε τις προθέσεις του», συμπλήρωσε.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Μπακογιάννης για Ιμάμογλου: Ο Ερντογάν προσπαθεί να τον βάλει φυλακή

Next Post

Τουρκία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις υπέρ του Ιμάμογλου παρά την απαγόρευση

Next Post

Τουρκία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις υπέρ του Ιμάμογλου παρά την απαγόρευση

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.