Κορωνοϊός-Ουκρανία: Διαδηλωτές κατά των εμβολιασμών παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία στους δρόμους του Κιέβου – ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, κόσμος


Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι παρεμπόδισαν σήμερα την κίνηση σε δρόμους της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, του Κίεβου, διαμαρτυρόμενοι κατά των περιορισμών του κορωνοϊού και των υποχρεωτικών εμβολιασμών, που η κυβέρνηση εισήγαγε για να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας.

  Η Ουκρανία έχει καταγράψει αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων και θανάτων λόγω του κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων φθάνει σχεδόν τα 3 εκατ. με 69.447 θανάτους.

Τα εμβόλια έχουν γίνει υποχρεωτικά για ορισμένους δημόσιους υπαλλήλους και στις λεγόμενες ‘κόκκινες’ ζώνες, που περιλαμβάνουν το Κίεβο, μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αρνητικό τεστ COVID μπορούν να μπαίνουν στα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και τα μέσα συγκοινωνίας.

Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων ήταν νέοι άνθρωποι, κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Πείτε Όχι στα διαβατήρια της COVID», «Προστατεύστε τα παιδιά μας» και «Πείτε Όχι στη γενοκτονία της COVID».

Η Ουκρανία καθυστέρησε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην εξασφάλιση εμβολίων κατά της Covid-19 φέτος και τώρα πασχίζει να πείσει τους επιφυλακτικούς πολίτες να ανοσοποιηθούν.

«Τέτοιου είδους πορείες ανθρώπων που είδαμε σήμερα, που καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, κατά τη γνώμη μου αποτελούν χλευασμό για τους γιατρούς μας και τις οικογένειες που δυστυχώς έχασαν συγγενείς τους λόγω του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

«Πιστέψτε με, αυτό το αντιεμβολιαστικό πνεύμα γρήγορα εξαφανίζεται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα πλαστά πιστοποιητικά δεν λειτουργούν», είπε ο ίδιος.

Χθες το Κοινοβούλιο ποινικοποίησε τη χρήση και την κατασκευή πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών κατά της COVID-19, ορίζοντας για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια ή πρόστιμό περίπου 6.460 δολαρίων.





Πηγή

www.real.gr

Next Post