Κούβα-κορωνοϊός: 567 κρούσματα και 3 θάνατοι σε ένα 24ωρο | ενότητες, κόσμος


Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 567 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

«Θρηνούμε τους θανάτους τριών ηλικιωμένων ανθρώπων, δύο γυναικών και ενός άνδρα, όλων τους από την Αβάνα», ανέφερε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 191 νεκρούς επί συνόλου 20.627 μολύνσεων στη χώρα της Καραϊβικής.

Ο κ. Ντουράν διευκρίνισε ότι από τα νέα κρούσματα τα 532 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, ενώ 35 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, την Αϊτή, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρωσία, το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ και την Κολομβία.

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων εντοπίστηκε στην επαρχία της Αβάνας (275), ενώ ακολούθησαν οι επαρχίες Σαντιάγο δε Κούμπα (69 μολύνσεις), Γουαντάναμο (59) και Ματάνσας (59). Επί του παρόντος, στις τέσσερις επαρχίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Ο Φρανσίσκο Ντουράν επισήμανε ότι καταγράφονται κρούσματα «σε όλη την επικράτεια» και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, ενώ οι ίδιοι τέθηκαν σε απομόνωση.

Η Αβάνα κατάφερε να αναχαιτίσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να ελέγξει το δεύτερο. Μέσα στον Ιανουάριο, ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει τους 45 νεκρούς, είναι ο υψηλότερος από τον Απρίλιο του 2020 (57 θάνατοι).





Πηγή

www.real.gr

Next Post