• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2026, 3:32
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Λίβανος: Δέκα εργαζόμενοι ενός νοσοκομείου της Τύρου τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
12 Ιουνίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Δέκα μέλη του προσωπικού ενός νοσοκομείου της πόλης της Τύρου τραυματίστηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό σήμερα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της μονάδας, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τις επιδρομές του στον νότιο Λίβανο.

Μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, τα τρία νοσοκομεία της πόλης έχουν βρεθεί στο στόχαστρο πληγμάτων.

«Μια ζώνη που βρίσκεται σε απόσταση 15 μέτρων από το νοσοκομείο στοχοθετήθηκε και δέκα μέλη του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού τραυματίστηκαν», δήλωσε ο γιατρός Σαλμάν Αϊντιμπί, διευθυντής του νοσοκομείου Hiram.

Τζάμια στα παράθυρα του κτιρίου έσπασαν και οχήματα του προσωπικού υπέστησαν ζημιές, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον γιατρό, «είναι η έκτη φορά που η περίμετρος του νοσοκομείου βρίσκεται στο στόχαστρο ισραηλινών επιδρομών από την έναρξη του πολέμου» ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, τη 2α Μαρτίου.

Η Τύρος βρίσκεται αντιμέτωπη με ανελέητους βομβαρδισμούς και ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε σήμερα όλους τους κατοίκους της πόλης και των περιχώρων της να εκκενώσουν την περιοχή.

Την 31η Μαΐου, 13 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου Hiram είχαν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Την επόμενη ημέρα, ένας βομβαρδισμός κοντά στο νοσοκομείο Jabal Amel είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 127, μεταξύ αυτών 39 μέλη του προσωπικού.

Το τρίτο νοσοκομείο της Τύρου, το λιβανοϊταλικό νοσοκομείο, υπέστη ζημιές από δύο ισραηλινά πλήγματα στις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 17 νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές στον πόλεμο και άλλα τρία έχουν κλείσει, την ώρα που ο απολογισμός από τις ισραηλινές επιχειρήσεις έως σήμερα, των 3.711 νεκρών, περιλαμβάνει 132 διασώστες και υγειονομικούς.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Βελόπουλος: Δεν γίναμε «σοφότεροι» ακούγοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.