Λίβανος: Οι δυνάμεις ασφαλείας ματαίωσαν τα σχέδια για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας | ενότητες, κόσμος


Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου ματαίωσαν σχέδια μαχητών που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος να πραγματοποιήσουν τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας στα νότια προάστια της Βηρυτού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα σχέδια για τις επιθέσεις περιελάμβαναν αντιαρματικούς εκτοξευτές πυραύλων και πυρά όπλων καθώς και ζώνες με εκρηκτικά που θα μπορούσαν να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους, δήλωσε ο υπουργός Μπάσαμ Μαουλάουι.

Το δίκτυο των εμπλεκόμενων μαχητών είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε.

Η οργάνωση, που είχε θέσει υπό τον έλεγχό της μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και μια ορεινή περιοχή στον βορειοανατολικό Λίβανο από το 2014 έως το 2017, ανέλαβε την ευθύνη για μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας στα νότια προάστια της Βηρυτού το 2015 κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι.

Η περιοχή αποτελεί βάση υποστήριξης για την υποστηριζόμενη από το Ιράν σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία έχει πολεμήσει κυρίως εναντίον σουνιτών μαχητών, περιλαμβανομένων εκείνων του Ισλαμικού Κράτους, στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου της Συρίας.

Το δίκτυο στον Λίβανο, που είχε επαφή με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είχε ενημερωθεί στις 17 Φεβρουαρίου πως η επιχείρηση θα πραγματοποιείτο σε μερικές ημέρες, ανέφεραν σε μια παρουσίαση οι Εσωτερικές Δυνάμεις Ασφαλείας (ISF).

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν την ίδια ημέρα και έχουν τεθεί υπό κράτηση, είπε ο Μαουλάουι. Έχουν κατασχεθεί επίσης εκρηκτικά, όπλα και πυρομαχικά.





Πηγή

www.real.gr

Next Post