Λευκός Οίκος: Χαιρετίζει την πρόοδο της ΕΕ για συμφωνία στην επιβολή ανώτατου ορίου στο ρωσικό πετρέλαιο | ενότητες, κόσμος


Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον εκτιμά πως τα 60 δολάρια ανά βαρέλι είναι το κατάλληλο επίπεδο για ανώτατο όριο τιμής και θα επιτρέψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την είδηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ενώνεται» καταλήγοντας σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στα 60 δολάρια ανά βαρέλι ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης, με την αμερικανική προεδρία να υπογραμμίζει ότι παραμένει πεπεισμένη ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία θα συμβάλει στον περιορισμό των ρωσικών εσόδων.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε… ότι ένα ανώτατο όριο τιμής θα συμβάλει στον περιορισμό της ικανότητας του Πούτιν να βγάζει κέρδος από την αγορά πετρελαίου, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μια πολεμική μηχανή που εξακολουθεί να σκοτώνει αθώους Ουκρανούς», είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι τα 60 δολάρια ανά βαρέλι είναι το κατάλληλο επίπεδο για ανώτατο όριο τιμής και θα επιτρέψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Πιστεύουμε ότι είναι το σωστό επίπεδο και πιστεύουμε ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Ο Κίρμπι συμπλήρωσε ότι η πρόθεση επιβολής ανώτατου ορίου τιμής ήταν πάντα διπλή – να περιορίσει την ικανότητα της Ρωσίας να επωφεληθεί από τις πωλήσεις πετρελαίου, βοηθώντας παράλληλα στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης.

«Μόλις πριν από έναν μήνα περίπου, οι ενδείξεις ήταν ότι ο Πούτιν χρέωνε 100 δολάρια το βαρέλι, επομένως αυτό θα είναι μια σημαντική πτώση», είπε ο Κίρμπι προσθέτοντας ότι οι εταίροι του συνασπισμού διατηρούν το δικαίωμα να προσαρμόσουν το ανώτατο όριο τιμής στο μέλλον.





Πηγή

www.real.gr

Next Post