Λουκασένκο: «Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να οδηγήσουν σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» | ενότητες, κόσμος


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προειδοποίησε πως το Μινσκ και η Μόσχα θα επιβάλουν σοβαρές κυρώσεις κατά της Δύσης.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η πολιτική των κυρώσεων στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.

«Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT» ανέφερε ο Λουκασένκο, ενώ πρόσθεσε: «Είναι χειρότερο από πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων», τόνισε ο Λουκασένκο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός ωφελούμενος από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη μπορεί να δείξει τη θέση της και οι ανταγωνιστές να εξαλειφθούν», διευκρίνισε. 

«Οι κυρώσεις μας, που θα επιβληθούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, θα είναι ογκώδεις. Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εάν χρειαστεί, θα χτίσουμε αυτά τα μέτρα αλλά όχι εις βάρος μας» τόνισε.

«Είναι ένα δημοσιογραφικό κλισέ: Σιδηρούν παραπέτασμα, Σιδηρούν παραπέτασμα. Άρχισε να πέφτει εδώ και πολύ καιρό. Ενδεχομένως να έχει μείνει μόνο ένα στενό κενό, αφήνοντας λίγο φως να περάσει. Όταν το Σιδηρούν παραπέτασμα δεν τους ωφέλησε, το επέκριναν. Τώρα το χαμηλώνουν οι ίδιοι. Δεν το χρειαζόμαστε. Δεν θα το κάνουμε να πέσει. Είμαστε πολύ ευαίσθητοι και προσεκτικοί», κατέληξε. 





Πηγή

www.real.gr

Next Post