• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 8 Μαΐου 2026, 18:45
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Μελόνι: Παραιτείται από την ηγεσία των Ευρωπαίων Συντηρητικών

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
17 Δεκεμβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η Τζόρτζια Μελόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματός της «Αδέλφια της Ιταλίας» στη Ρώμη, αναφέρθηκε στην πορεία της κυβέρνησής της και τα επιτεύγματα της, ενώ ανακοίνωσε την παραίτησή της από την προεδρία των Ευρωπαίων Συντηρητικών.

«Μέσα σε δυο χρόνια, δημιουργήσαμε σχεδόν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε μετατρέψει σε σημαία του τη δημιουργία -ακριβώς- ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας, θα ήταν περήφανος, αν του έλεγαν ότι η κυβέρνηση που ο ίδιος συνέβαλε στο να δημιουργηθεί, το έκανε πράξη μέσα σε δυο χρόνια», τόνισε η Μελόνι.

Αναφερόμενη στη διεθνή πολιτική σκηνή, η Μελόνι ανακοίνωσε την παραίτησή της από τη θέση της προεδρίας των Ευρωπαίων Συντηρητικών, λέγοντας:

«Τώρα που αφήσαμε πίσω μας τις Ευρωεκλογές, θεωρώ ότι έφερα εις πέρας την υποχρέωσή μου και θέλω να ανακοινώσω ότι πρόκειται να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου των Ευρωπαίων Συντηρητικών. Είναι μια πολιτική οικογένεια στην οποία της αξίζει να έχει πρόεδρο πλήρους απασχόλησης».

Η επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στους Ευρωπαίους Συντηρητικούς ήταν ήδη γνωστή και η ίδια ανέφερε ότι υποστηρίζει τον Ματέους Μοραβιέτσκι, πρώην πρωθυπουργό της Πολωνίας, ως νέο υποψήφιο για την προεδρία:«Θεωρώ ότι ανάμεσα στους νέους υποψήφιους θα συγκαταλέγεται και ο φίλος μου, Ματέους Μοραβιέτσκι. Χρημάτισε πρωθυπουργός της Πολωνίας, είναι μεγάλος συντηρητικός και φίλος της Ιταλίας. Το σημερινό χειροκρότημα, στην αίθουσα αυτή, επιβεβαιώνει ότι θα τον στηρίξουμε, στην νέα μάχη του».

Σχετικά με τη μετανάστευση, η Μελόνι εξέφρασε αισιοδοξία για τη λειτουργία των κέντρων υποδοχής μεταναστών στη βόρεια Αλβανία, παρά τις νομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω αρνητικών δικαστικών αποφάσεων.

«Τα κέντρα για μετανάστες στην Αλβανία θα λειτουργήσουν, έστω κι αν αυτό απαιτήσει να ασχοληθώ με το όλο θέμα, κάθε νύχτα, από τώρα μέχρι το τέλος της κυβερνητικής μας θητείας. Διότι εγώ θέλω να καταπολεμήσω την μαφία και ζητώ από όλο το Ιταλικό Κράτος, από τους καθωσπρέπει ανθρώπους, να με βοηθήσουν να την καταπολεμήσω. Δεν είμαι εγώ ο εχθρός, είμαι ένας έντιμος άνθρωπος», υπογράμμισε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η Μελόνι αναφέρθηκε στη σταθερότητα της κυβέρνησής της ως βασικό παράγοντα της διεθνούς αξιοπιστίας της Ιταλίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σταθερότητα αυτή θα συνεχίσει να προάγει την ευημερία της χώρας. Τέλος, ευχήθηκε «καλή δουλειά» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας τη μακροχρόνια συμμαχία μεταξύ Ιταλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ανεξαρτήτως της πολιτικής ηγεσίας που τις καθοδηγεί.

«Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες είναι, ήταν και θα είναι φερέγγυοι σύμμαχοι, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. Υπάρχει συνοχή, είμαι γυναίκα της δεξιάς, δεν έχω καμία δυσκολία να συζητήσω με όλους αν το χρειάζεται η Ιταλία, αλλά είμαι σίγουρα ευτυχής που μπορώ να βρεθώ σε διάλογο με τους Αμερικανούς συντηρητικούς. Οι Ιταλοί με διάλεξαν για να υπερασπίσω το εθνικό μας συμφέρον και είναι αυτό που θα κάνω, όποιος και αν είναι ο συνομιλητής μου», ολοκλήρωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Κώστας Μπάρκας: «Τραγικές συνθήκες για παιδιά σε ειδικό Νηπιαγωγείο στην Πρέβεζα»

Next Post

Mετά τη δεκαπενθήμερη πίεσή μας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε κάποια δειλά μέτρα

Next Post

Mετά τη δεκαπενθήμερη πίεσή μας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε κάποια δειλά μέτρα

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.