Μεσανατολικό: Η ΕΕ χαιρετίζει την αναγγελθείσα εκεχειρία | ενότητες, κόσμος


Η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει την αναγγελθείσα εκεχειρία που τερματίζει τη βία εντός και γύρω από τη Γάζα, δήλωσε πριν από λίγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. 

Ο Μπορέλ στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής: “συγχαίρουμε την Αίγυπτο, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους που έπαιξαν διευκολυντικό ρόλο σε αυτό”.

“Είμαστε απογοητευμένοι και λυπούμαστε για την απώλεια ζωών τις τελευταίες 11 ημέρες. Όπως έχει επανειλημμένα επαναλάβει η ΕΕ, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι από καιρό μη βιώσιμη. Μόνο μια πολιτική λύση θα φέρει βιώσιμη ειρήνη και θα τελειώσει για πάντα και όλες τις συγκρούσεις. Η αποκατάσταση ενός πολιτικού ορίζοντα προς μια λύση δύο κρατών παραμένει εξαιρετικά σημαντική. Η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει πλήρως τις ισραηλινές και παλαιστινιακές αρχές σε αυτές τις προσπάθειες”, αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

“Η ΕΕ ανανεώνει τη δέσμευσή της με βασικούς διεθνείς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, και άλλους εταίρους στην περιοχή, καθώς και με το ανανεωμένο κουαρτέτο της Μέσης Ανατολής, προς το σκοπό αυτό”, καταλήγει.





Πηγή

www.real.gr

Next Post