Ουγγαρία-κορωνοϊός: Αύξηση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων στα 6.268 | ενότητες, κόσμος


Η Ουγγαρία κατέγραψε σήμερα αύξηση στα ημερήσια κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία έφτασαν τα 6.268, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από επιπλοκές της COVID-19 υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η Ουγγαρία, μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμύρια πολίτες, έχει καταγράψει 31.101 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Μόλις 5,74 εκατομμύρια πολίτες της είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της νόσου, ποσοστό κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Περισσότεροι από 1,27 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με τρίτη δόση.

Ένα νέο κύμα της πανδημίας σαρώνει την Κεντρική Ευρώπη, όπου τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ, με τα νοσοκομεία σε ορισμένες χώρες–όπως η Ρουμανία– να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες.

Η Ρουμανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σλοβακία και η Πολωνία έχουν όλες αυστηροποιήσει τα μέτρα που αφορούν τη χρήση μάσκας και έχουν επιβάλει και νέα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στην Ουγγαρία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν έχει καλέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν και την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε δημόσιους οργανισμούς, ενώ ενθάρρυνε και τις ιδιωτικές εταιρείες να καταστήσουν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για τους υπαλλήλους τους, αν το κρίνουν απαραίτητο.

Αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, πέραν των δημόσιων μέσων μεταφοράς και των νοσοκομείων, ενώ δεν ισχύουν άλλοι περιορισμοί.

Η εφημερίδα Nepszava έγραψε ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τα νοσοκομεία να ανοίξουν νέες πτέρυγες ειδικά για COVID καθώς σήμερα ο αριθμός των νοσηλευόμενων με την νόσο αυξήθηκε σε 3.366.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Στη Δημοκρατία της Τσεχίας επιβλήθηκε στους πελάτες εστιατορίων να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ.

Στη χώρα ισχύουν επίσης αυστηροί κανόνες για τη χρήση μάσκας και κάποια παιδιά υποχρεούνται να κάνουν τεστ στα σχολεία περιοχών με υψηλά ποσοστά κρουσμάτων.

Στην Πολωνία η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς δημόσιους χώρους ενώ τα σινεμά, τα θέατρα και τα ξενοδοχεία έχουν ως όριο τη λειτουργία με το 75% της χωρητικότητάς τους.





Πηγή

www.real.gr

Next Post