Ουκρανία: Αποπέμφθηκε ο υπουργός Υγείας για αποτυχίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παραιτήθηκε και ο ΥΠΟΙΚ | ενότητες, κόσμος


Η ουκρανική Βουλή ψήφισε σήμερα υπέρ της αποπομπής του υπουργού Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ, κάνοντας παράλληλα δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ίχορ Πετράσκο.

Η Βουλή επέρριψε στον Στεπάνοφ ευθύνες για αποτυχίες στην εκστρατεία εμβολιασμού των Ουκρανών κατά της Covid-19 και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Η Ουκρανία είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί έντονα από την πανδημία και η εκστρατεία εμβολιασμού κωλυσιεργεί με μόλις 948.330 Ουκρανούς να έχουν λάβει μια πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι σήμερα.

Η χώρα των 41 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει από την αρχή της πανδημίας πέρσι πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα και 48.469 θανάτους.

Παράλληλα η Βουλή, που ψηφίζει τους διορισμούς υπουργών, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και ενδέχεται να συνεδριάσει την Πέμπτη για να αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Πετράσκο, που ηγήθηκε του υπουργείου αυτού από τον Μάρτιο 2020.

Ο ίδιος ο Πετράσκο δεν γνωστοποίησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει το πόστο του στην επιστολή παραίτησης που κατέθεσε στο κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η ουκρανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2% το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι, παρά τις προσδοκίες για μια ανάκαμψη έπειτα από συρρίκνωση 4% το 2020, εξαιτίας της πανδημίας.





Πηγή

www.real.gr

Next Post