• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2026, 5:42
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ο αδελφός ενός ομήρου που είναι πιθανόν νεκρός προτιμά την απελευθέρωση ενός ζωντανού ομήρου στη θέση του

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
29 Ιανουαρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο αδελφός ενός Ισραηλινού ομήρου που είναι πιθανόν νεκρός στη Γάζα και το όνομά του βρίσκεται στον κατάλογο των ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις να απελευθερωθούν σύντομα, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας, δήλωσε σήμερα, Τρίτη πως προτιμά να απελευθερωθεί ένας όμηρος που είναι ζωντανός παρά να παραδοθεί η σορός του αδελφού του.

«Ο αδελφός μου είναι στον κατάλογο των ομήρων που αναμένεται να επιστρέψουν τώρα και προφανώς δεν είναι πλέον ζωντανός, εμφανίζεται (…) στον κατάλογο των οκτώ νεκρών», δήλωσε ο Ντάνι Ελγκαράτ, που προσκλήθηκε στη συνεδρίαση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ο αδελφός του Ιτζίκ Ελγκαράτ, ένας Ισραηλινό-Δανός, που ήταν μεταξύ των 251 ανθρώπων που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου του 2023, στην άνευ προηγουμένου επίθεση που πραγματοποίησε από τη Γάζα η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς στο Ισραήλ.

Αυτός ο άνδρας, ο οποίος ήταν ηλικίας 68 ετών όταν απήχθη, βρίσκεται στον κατάλογο των ομήρων άνω των 50 ετών που κρατούνται στη Γάζα και είναι μεταξύ εκείνων που θα πληρούσαν τους όρους απελευθέρωσης κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας, με την οποία μπήκε τέλος στον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, καθώς θεωρούνται ανθρωπιστικές περιπτώσεις.

Οκτώ από τους ομήρους που αναμένεται να παραδοθούν στην πρώτη φάση της συμφωνίας είναι νεκροί, ανακοίνωσε χθες ο Νταβίντ Μενσέρ, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.

Η πρώτη φάση διάρκειας έξι εβδομάδων, που ξεκίνησε τη 19η Ιανουαρίου, ημέρα παύσης των εχθροπραξιών στον παλαιστινιακό θύλακα, προβλέπεται να οδηγήσει στην απελευθέρωση 33 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 1.900 Παλαιστινίων που κρατούνται από το Ισραήλ.

Επτά γυναίκες όμηροι επέστρεψαν ήδη στα σπίτια τους κατά τις δύο πρώτες ανταλλαγές, τη 19η και 25η Ιανουαρίου.

Το Ισραήλ είχε αναφέρει τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι είχε στην κατοχή του έναν κατάλογο, τον οποίο απαιτούσε εδώ και καιρό από τη Χαμάς, σχετικά με την κατάσταση του συνόλου των ομήρων τους οποίους αφορούσε η πρώτη φάση, προκειμένου να γνωρίζει ποιοι ήταν ζωντανοί και ποιοι νεκροί.

«Αυτός ο κατάλογος συμπίπτει με εκείνον των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών», δήλωσε ο Μενσέρ, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα των νεκρών ομήρων.

«Αφήστε τους νεκρούς και επιστρέψτε στη θέση τους οκτώ ζωντανούς ομήρους, είμαι έτοιμος να απαρνηθώ τη σορό του αδελφού μου, βγάλτε τους από την κόλαση», συμπλήρωσε ο Ελγκαράτ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Περισσότεροι από 376.000 Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας από τη Δευτέρα

Next Post

Ο πατέρας του 3χρονου ξεκίνησε τη διαδικασία της αναγνώρισής του

Next Post

Ο πατέρας του 3χρονου ξεκίνησε τη διαδικασία της αναγνώρισής του

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.