• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2026, 19:49
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ο Όρμπαν δήλωσε την στήριξή του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Ιανουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ ‘Ορμπαν δήλωσε σήμερα (24/01) στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τη «στήριξή» του για την ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, την επομένη της τουρκικής επικύρωσης της προσχώρησης της σκανδιναβικής χώρας, σε μια εξέλιξη που άφησε την Ουγγαρία μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που στέκεται εμπόδιο στην επίσημη σουηδική ένταξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ‘Ορμπαν κάλεσε χθες τον Σουηδό ομόλογό του Ουλφ Κρίστερσον στη Βουδαπέστη για διαπραγματεύσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να άρουν τα τελευταία εμπόδια για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας. Η Στοκχόλμη αρνήθηκε την πρόσκληση.

«Είπα ξανά (στον Στόλτενμπεργκ) ότι η ουγγρική κυβέρνηση στηρίζει τη σουηδική υποψηφιότητα», ανέφερε με ανάρτηση στο X ο Ούγγρος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσει να ζητά από το Κοινοβούλιο να ολοκληρώσει την επικύρωση της σουηδικής ένταξης με την πρώτη ευκαιρία».

«Είχα μια καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βίκτορ ‘Ορμπαν», τόνισε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, χαιρετίζοντας τη «σαφή υποστήριξη» του Ούγγρου πρωθυπουργού στο θέμα αυτό. «Ανυπομονώ να πραγματοποιηθεί η επικύρωση μόλις το Κοινοβούλιο ξαναρχίσει τις εργασίες του».

Η ουγγρική Βουλή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στα μέσα Φεβρουαρίου. Εντούτοις το θέμα της επικύρωσης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι προς το παρόν στην ημερήσια διάταξη.

Χθες, η τουρκική Εθνοσυνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε την προσχώρηση της Σουηδίας στη Συμμαχία, βάζοντας τέλος σε 20 μήνες διαβουλεύσεων και αναμονής που δοκίμασαν την υπομονή των Δυτικών συμμάχων της Άγκυρας.

Μετά το χθεσινό “ναι” της Τουρκίας, η Ουγγαρία παραμένει πλέον η μόνη χώρα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που στέκεται εμπόδιο στην ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τα ραντεβού με θεσμικούς επενδυτές σε Νέα Υόρκη και Σικάγο

Next Post

Τα 10 «κλειδιά» στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Ποιοι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και ποιοι όχι

Next Post

Τα 10 «κλειδιά» στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Ποιοι θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και ποιοι όχι

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.