Πεντάγωνο: Οι στρατιωτικοί που εμπλέκονται στο πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε 10 Αφγανούς αμάχους δεν θα λογοδοτήσουν | ενότητες, κόσμος


Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε απόψε ότι δεν θα λογοδοτήσει κανείς από τους στρατιωτικούς που εμπλέκονταν στο πλήγμα, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τον περασμένο Αύγουστο.

Από το πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν 10 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά.

Μια πρώτη έρευνα από τον γενικό επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίθεση της 29ης Αυγούστου, ώρες προτού να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν, ήταν αποτέλεσμα λαθών στην ερμηνεία πληροφοριών και διακοπής της επικοινωνίας. Ο στρατός είχε χαρακτηρίσει το πλήγμα «τραγικό λάθος».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε σε δημοσιογράφους ότι υψηλόβαθμοι διοικητές έκαναν σειρά προτάσεων στον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν για το συμβάν αυτό. Κανείς όμως δεν πρότεινε να λογοδοτήσει για τις πράξεις του κάποιος στρατιωτικός. Ο Όστιν αποδέχτηκε τις συστάσεις τους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το Πεντάγωνο έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να καταβάλει αποζημιώσεις και να μετεγκαταστήσει την οικογένεια των Αφγανών που σκοτώθηκαν στο πλήγμα, όμως είναι ακόμη σε συνομιλίες με την ανθρωπιστική οργάνωση για την οποία εργαζόταν ένα από τα θύματα.





Πηγή

www.real.gr

Next Post