Πορτογαλία: Οι Βρετανοί τουρίστες εγκαταλείπουν εσπευσμένα τη χώρα – Χάος, εκνευρισμός και οικονομική αναταραχή | ενότητες, κόσμος


Χιλιάδες Βρετανοί προσπαθούν να βρουν πτήσεις επιστροφής πριν από την Τρίτη που ξεκινά η 10ημερη καραντίνα εκτοξεύοντας τις τιμές των εισιτηρίων

Τεράστια αναταραχή στην τουριστική αγορά φέρνει η υιοθέτηση της περίφημης «πράσινης λίστας» της Βρετανίας για τον τουρισμό.

Κι ενώ ο Ευρωπαϊκός νότος «βράζει» από τις συνεχείς απαξιώσεις της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον οι Βρετανοί τουρίστες που έκλεισαν και ακριβοπλήρωσαν τις διακοπές τους στα καλοκαιρινά θέρετρα της Πορτογαλίας, η οποία μέχρι χθες ήταν «πράσινη» και σε ένα βράδυ έγινε «πορτοκαλί» αναζητούν οργισμένοι τρόπους να επιστρέψουν εσπευσμένα στη Βρετανία για να αποφύγουν την 10ημερη καραντίνα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, «οι Βρετανοί προσπαθούν να αλλάξουν τις πτήσεις της επιστροφής τους έως την Τρίτη, οπότε ξεκινά η καραντίνα των 10 ημερών, γεγονός που έχει εκτοξεύσει τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων».

Ενδεικτικά αναφέρει, ότι η τρίωρη πτήση της British Airways από το Φάρο και το Αλγκάρβε, για Λονδίνο, τη Δευτέρα το βράδυ κοστίζει 825 ευρώ, σύμφωνα με τη Skyscanner. Η ίδια πτήση την επόμενη ημέρα, που ξεκινά η καραντίνα, είναι κατά 80% λιγότερο.

Η αιφνιδιαστική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης έπιασε εξ΄ απροόπτου την τουριστική βιομηχανία και των δύο χωρών οι οποίες καλούνται να πληρώσουν το τεράστιο κόστος των πολιτικών αποφάσεων.

Πριν από λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση, οδηγούσε χιλιάδες βρετανούς για διακοπές στην Πορτογαλία, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να βάλλουν έκτακτες πτήσεις για τα πορτογαλικά αεροδρόμια, αλλάζοντας σε ένα βράδυ και χωρίς προειδοποίηση ή ικανό διάστημα προσαρμογής, τις τουριστικές της οδηγίες.

Αλλάζουν βιαστικά τα χρονοδιαγράμματα

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τώρα οι αερομεταφορείς αναδιατάσσουν βιαστικά τα χρονοδιαγράμματα τους καθώς για δεύτερη χρονιά φαίνεται να χάνεται γι αυτούς η σεζόν.

«Η κυβέρνηση δεν ακολουθεί κανένα κανόνα ενώ αγνοεί και τους ειδικούς επιστήμονες, λαμβάνοντας αποφάσεις που έχουν δημιουργήσει χάος στις διακοπές του κόσμου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Plc Johan Lundgren. «Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι να ανακόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο» καταλήγει.

Προσφορές από British airways

Για να σώσουν την τουριστική σεζόν, οι αεροπορικές εταιρείες όπως η British αναγκάζεται πλέον να προσφέρει επταήμερο πακέτο διακοπών στην Πορτογαλία, με αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή με μόλις 189 λίρες το άτομο.

Όπως φαίνεται, οι αποφάσεις της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον έχουν προκαλέσει ήδη μεγάλη οικονομική αναστάτωση στην τουριστική βιομηχανία εντός κι εκτός Βρετανίας κατηγορώντας τον για «παιχνίδια» σκοπιμότητας και προχειρότητα.   





Πηγή

www.real.gr

Next Post