• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, 23:06
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Πόλη βυθισμένη στο νερό η Κοβίχα – Απόκοσμες εικόνες

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
1 Μαρτίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Οι ακατάπαυστες βροχοπτώσεις που πλήττουν από τον Δεκέμβριο την Βολιβία, όπου οι Αρχές καταμετρούν συνολικά περίπου σαράντα νεκρούς, είχαν αποτέλεσμα μέρος της πόλης Κοβίχα (βόρεια) να βυθιστεί κάτω από το νερό, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα έως τώρα.

Ο ποταμός Άκρε υπερχείλισε, το επίπεδο έφτασε έως τις οροφές σπιτιών και οι κάτοικοι μετακινούνται πλέον με πιρόγες και βάρκες στους δρόμους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν έχουμε καταγράψει κανέναν θάνατο, όμως έχουμε κάπου τριακόσια σπίτια που έχουν πλημμυρίσει τελείως», δήλωσε χθες Πέμπτη η Άνα Λουσία Ρέις, η δήμαρχος αυτής της πόλης περίπου 100.000 κατοίκων, στα σύνορα με το Περού και την Βραζιλία, που έχει υψόμετρο 280 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Το επίπεδο των υδάτων στη γέφυρα Φιλίας, που συνδέει την Κοβίχα με την Μπραζιλέια, στη Βραζιλία, έφθασε τα 17 μέτρα, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2015 και ήταν 15,5 μέτρα, σύμφωνα με την μονάδα διαχείρισης κινδύνων της Βολιβίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό είναι ρεκόρ που δεν πιστεύαμε πως θα καταρριπτόταν. Έχουμε δεκαέξι συνοικίες που έχουν πλημμυρίσει εντελώς. Έχουμε οικογένειες που έχασαν τα πάντα», τόνισε η δήμαρχος.

Σύμφωνα με μελέτες του ιδιωτικού ινστιτούτου Tierra, η Βολιβία γνώρισε περίοδο ξηρασίας για περίπου έξι μήνες και κατόπιν σφοδρών βροχοπτώσεων σε βραχύ χρονικό διάστημα.

Δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας δείχνουν ότι από το 1980, οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά 36% τους ξηρούς μήνες, από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο, όμως το 2023 η ξηρασία συνεχίστηκε στη Βολιβία ως τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Heavy rain and flooding in Bolivia left thousands displaced and damaged houses and businesses. pic.twitter.com/QzV2wg7VgZ

— Reuters (@Reuters) March 1, 2024





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Πιερία: Πλημμύρισε η Παραλία Κατερίνης

Next Post

Επτά όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα, υποστηρίζει η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς

Next Post

Επτά όμηροι σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα, υποστηρίζει η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.