Ρωσία: Η πρόσκληση σε «μονομαχία» που απηύθυνε ο Μασκ στον Πούτιν προκάλεσε θυμηδία στη Μόσχα | ενότητες, κόσμος


Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της SpaceX επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Εάν φοβάται (ο Πούτιν) να παλέψει μαζί μου, θα συμφωνήσω να χρησιμοποιήσω μόνο το αριστερό μου χέρι και δεν είμαι καν αριστερόχειρας».

Το Κρεμλίνο μπορεί να αγνόησε την «έμπνευση» που είχε ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ να προκαλέσει σε «μονομαχία» τον πρόεδρο Πούτιν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο διάφοροι αξιωματούχοι στη Ρωσία παρενέβησαν προς υπεράσπιση του ηγέτη τους, χλευάζοντας τον Μασκ σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της SpaceX έγραψε τη Δευτέρα σε ανάρτησή του στο Twitter: «Με αυτόν τον τρόπο προκαλώ τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία».

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, η οποία είχε υποτιμήσει τον ρόλο του Μασκ ως αντίπαλου στην κατασκευή διαστημικών πυραύλων, απάντησε την ίδια ημέρα με αναφορά σε ένα ποίημα που κάνει λόγο για έναν «νεαρό διαβολάκο, πολύ αδύναμο για να με αντιμετωπίσει».

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πιστός υποστηρικτής του Πούτιν και λάτρης των πολεμικών τεχνών, απευθύνθηκε στον Ίλον Μασκ με το γυναικείο όνομα «Ιλόνα», σημειώνοντας ότι δεν έχει τη σωματική δύναμη να αναμετρηθεί με τον Πούτιν, ο οποίος είναι λάτρης του τζούντο και «τρόμος για τη Δύση» (όπως τον χαρακτήρισε).

«Δεν θα ταίριαζε στο αθλητικό πνεύμα του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) να αγωνιστεί με έναν αδύναμο αντίπαλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, αντιπροτείνοντας στον επιχειρηματία να πάει για προπόνηση σε κάποιο από τα πολλά αθλητικά κέντρα της Τσετσενίας για «να μεταμορφωθεί από τρυφερή Ιλόνα σε ανδροπρεπή Ίλον».

Ο Μασκ επανήλθε στο θέμα χθες, Τρίτη, απαντώντας στον Καντίροφ ότι θα αποκτούσε «μεγάλο πλεονέκτημα» μετά την προπόνηση, υπογράφοντας ως «Ιλόνα». «Εάν φοβάται (ο Πούτιν) να παλέψει μαζί μου, θα συμφωνήσω να χρησιμοποιήσω μόνο το αριστερό μου χέρι και δεν είμαι καν αριστερόχειρας», συμπλήρωσε ο Ίλον Μασκ.

Ο ιδρυτής του Telegram Πάβελ Ντουρόφ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε «κλείσει» το όνομα προφίλ «Ιλόνα», περιμένοντας τον Ίλον Μασκ να δημιουργήσει λογαριασμό στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά με την «πρόσκληση σε μονομαχία» Μασκ-Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, ο Νμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα: «Δεν έχουμε παρακολουθήσει το θέμα. Δεν διαβάζουμε (αναρτήσεις) Twitter εδώ και πολύ καιρό».





Πηγή

www.real.gr

Next Post