ADVERTISEMENT

Σοκ στη Γαλλία: Άνδρας μαχαίρωσε παιδιά σε πάρκο


Ένας άνδρας σε αμόκ επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε παιδιά σε πάρκο στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας. 

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδιά ηλικίας περίπου 3 ετών το πρωί της Πέμπτης.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο δράστης συνελήφθη, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Σύμφωνα με το AFP με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, είναι από τη Συρία και έχει αιτηθεί άσυλο, ενώ είναι άγνωστος στις Αρχές. Έχει γεννηθεί το 1991 και είναι 32 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Dauphiné Libéré.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο στο Ανεσί, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Ανεσί, ενώ ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Yaël Braun-Pivet, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή “για τα θύματα και  για τις οικογένειές τους”, μετά από αυτή την “σοβαρότατη επίθεση”.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης “συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας“.

«Αποτρόπαια επίθεση με μαχαίρι εναντίον παιδιών σε παιδική χαρά στο Ανεσί. Γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα, αλλά προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου στα θύματα, τις οικογένειές τους, την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας», έγραψε ο Antoine Armand, βουλευτής της Haute-Savoie, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

«Για άλλη μια φορά, τα παιδιά μας είναι ο στόχος της αυξανόμενης βίας στην κοινωνία μας. Αυτή η πράξη δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη», έγραψε στο Twitter η Charlotte Caubel, υφυπουργός Παιδείας.





Πηγή

www.real.gr

Next Post