Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που έκανε σε υποψήφια για να την προσλάβει στην Amazon | ενότητες, κόσμος


Πρώην εργαζόμενη στην Amazon αποκάλυψε τις ερωτήσεις που της έκανε ο Τζεφ Μπέζος προκειμένου να κρίνει αν θα την προσλάβει στην εταιρεία.

Σε συνέντευξή της CNBC η Αν Χάιατ περιέγραψε τη διαδικασία πρόσληψής της στην Amazon.

Αρχικά, όπως ανέφερε έκανε μια σύντομη παρουσίαση του βιογραφικού της με το διευθυντή προσωπικού της εταιρείας. Μετά από αυτό δεν είχε νέα και η ιδέα της πρόσληψης είχε αρχίσει να απομακρύνεται γι’ αυτή.

Μετά από λίγους μήνες κλήθηκε για μία ακόμη συνέντευξη. Ωστόσο αυτό που την περίμενε σε αυτή τη συνέντευξη δεν το φανταζόταν. Αυτή τη φορά θα έκανε συνέντευξη με τον ίδιο τον Τζεφ Μπέζος ο οποίος είχε γι’ αυτή μόνο δύο ρωτήσεις.

«Θέλω να υπολογίσεις πόσα παράθυρα έχει το Σιάτλ», της είπε, «θα κάνω εγώ τις μαθηματικές πράξεις».

«Θέλει να δει πώς λειτουργεί το μυαλό μου, σκέφτηκα. Θέλει να δει αν μπορώ να σπάσω ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μικρά, διαχειρίσιμα κομμάτια» είπε η Χάιατ.

«Μπορώ να το κάνω. Του είπα ότι θα άρχιζα με τον αριθμό των κατοίκων του Σιάτλ, που ευτυχώς υπολόγισα σωστά γύρω στο ένα εκατομμύριο. Στη συνέχεια, του είπα ότι καθένας τους θα έχει από ένα σπίτι, ένα μεταφορικό μέσο, ένα γραφείο που πηγαίνει ή σχολείο. Όλα τους θα διαθέτουν παράθυρα». 

Η Χάιατ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θυμάται ακόμη τη συγκίνηση που ένιωσε όταν ο Τζεφ Μπέζος της αποκρίθηκε «φαίνεται περίπου σωστό».

Η  δεύτερη ερώτησή του ήταν, «ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σας στόχοι;» αλλά αυτή είναι μια ερώτηση που περιμένουν όλοι οι υποψήφιοι, όπως είπε.

«Ήθελε να δει τις δυνατότητές μου θέτοντας ερωτήματα που θα του αποκάλυπταν αν είχα θάρρος και τις δυνατότητες να τρέξει με τους ρυθμούς του και να είναι γενναία για να κάνει άλματα και να ανεβαίνει επίπεδο» είπε η Χάιατ σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του Τζεφ Μπέζος.





Πηγή

www.real.gr

Next Post