Τηλεφωνική επικοινωνία Στόλτενμπεργκ – Μπάιντεν για το μέλλον του ΝΑΤΟ | ενότητες, κόσμος


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συνομίλησε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνικά με τον Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία χαρακτήρισε ισχυρή απόδειξη της δύναμης της δημοκρατίας στην Αμερική, των κοινών αξιών και η οποία σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για τη διατλαντική Συμμαχία μας.

 

Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε την βούληση ου Προέδρου Μπάιντεν για την ανοικοδόμηση των συμμαχιών, τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι το μέρος όπου οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί συναντώνται καθημερινά και ότι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που κανένα έθνος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του. Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προετοιμασία της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αργότερα φέτος, όπου οι ηγέτες θα λάβουν αποφάσεις για την ισχυροποίηση της Συμμαχίας.

Συζήτησαν επιπλέον το φάσμα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, όπως η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, συζήτησαν για την κατάσταση σε Αφγανιστάν και Ιράκ, την αντιμετώπιση μιας πιο αποφασιστικής Ρωσίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων για την ασφάλειά από την άνοδο της Κίνας. Επιβεβαίωσαν επίσης την πρόθεσή τους να συνεργαστούν σε άλλες παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η πανδημία. Τόνισαν τέλος την ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική για αυξημένες αμυντικές δαπάνες “σε έναν απρόβλεπτο κόσμο.





Πηγή

www.real.gr

Next Post