Τουρκία: Πάνω από 39.000 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας | ενότητες, κόσμος


Η Τουρκία κατέγραψε 39.302 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε τα μέτρα στις αρχές του μήνα, με αποτέλεσμα να αρχίσει και πάλι η αύξηση των κρουσμάτων. Την Δευτέρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την επαναφορά ορισμένων μέτρων, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που αρχίζει σε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, άλλοι 152 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 31.537.

Ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι το 75% των νέων κρουσμάτων οφείλονται στη βρετανική παραλλαγή του νέου κορονοϊού. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μέχρι τώρα η Τουρκία χρησιμοποιεί το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac και εκείνο που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech. Από τις 14 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η εκστρατεία ανοσοποίησης, έχουν χορηγηθεί 16,04 εκατομμύρια δόσεις, με 9,14 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν λάβει την πρώτη δόση.





Πηγή

www.real.gr

Next Post