Το βρετανικό αλιευτικό που κατασχέθηκε στη Χάβρη θα μπορέσει να αποπλεύσει αν καταβληθεί εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ | ενότητες, κόσμος


Το βρετανικό αλιευτικό που κατασχέθηκε από τις γαλλικές αρχές και οδηγήθηκε στη Χάβρη με την υποψία ότι ψάρεψε πάνω από δύο τόνους χτένια χωρίς άδεια, παραμένει στο λιμάνι και θα μπορέσει να αποπλεύσει εάν πληρώσει την εγγύηση, ύψους 150.000 ευρώ.

«Το σκάφος δεν θα φύγει όσο δεν έχει πληρωθεί η εγγύηση», ανέφεραν οι τοπικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας.

Η περιφέρεια Σεν-Μαριτίμ επιβεβαίωσε ότι για το Cornelis Gert Jan διενεργείται έρευνα «η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί».

Νωρίτερα σήμερα, οι αλιείς βρίσκονταν πάνω στο σκάφος, το οποίο ήταν περιτριγυρισμένο από δημοσιογράφους βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Ένα μέλος του πληρώματος θεάθηκε να αποχωρεί λίγο αργότερα, μαζί με έναν δικηγόρο.

Ο εκπρόσωπος της αλιευτικής εταιρείας MacDuff Shellfish, που εδρεύει στο Μίντλοου της βόρειας Σκωτίας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για την υπόθεση.

Το αλιευτικό συνελήφθη την Τετάρτη στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ελέγχων των γαλλικών αρχών στη Μάγχη, σε μια περίοδο που η Γαλλία συγκρούεται με το Ηνωμένο Βασίλειο για τις αλιευτικές άδειες που θα δίνονται μετά το Brexit.

Ο καπετάνιος του θα δικαστεί τον Αύγουστο του 2022 και κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο 75.000 ευρώ, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Την Παρασκευή, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σκάφους ανέφερε ότι θέλει να αποπλεύσει το συντομότερο δυνατόν από τη Χάβρη. «Προτεραιότητά μας είναι να μπορέσει να φύγει το πλήρωμα», είπε ο εκπρόσωπός της, Άντριου Μπράουν.





Πηγή

www.real.gr

Next Post