• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2026, 15:08
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Τυφώνας Milton: Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται οι μετεωρολόγοι – «Μας καταδικάζουν σε θάνατο»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Οκτωβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


«Δεν έχω δει ποτέ μια καταιγίδα να συγκεντρώνει τόση παραπληροφόρηση», δηλώνει στην εφημερίδα Guardian η Κέιτι Νικολάου, μετεωρολόγος από το Μίσιγκαν, η οποία πριν αλλά και έπειτα από το πέρασμα του τυφώνα «Μίλτον» δέχεται αναρτήσεις απειλητικές για τη ζωή της. «Η δολοφονία μετεωρολόγων δεν θα σταματήσει τους τυφώνες», απάντησε σε απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε.

Η Ελληνικής και σκωτσέζικης καταγωγής μετεωρολόγος περιγράφει «στροφή σε βίαιη ρητορική που φτάνει να καταδικάζει μετεωρολόγους σε θάνατο ως συνωμοσιολόγους». Αποδίδει το φαινόμενο σε ρεκόρ παραπληροφόρησης καθώς δύο μεγάλοι τυφώνες έπληξαν τις ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Κλιμάκωση απειλών» δέχτηκε η Κέιτι, όταν αποφάσισε να εξηγήσει ότι δεν υπάρχει τυφώνας κατηγορίας 6.

Δείτε το σχετικό βίντεο

«Oύτε οι μετεωρολόγοι ούτε και η κυβέρνηση δημιουργούν και κατευθύνουν τυφώνες», τόνισε. Ωστόσο έλαβε νέες απειλές ότι επιστήμονες πρέπει να εξοντωθούν και τα συστήματα μετεωρολογίας να καταστραφούν.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την παραπληροφόρηση ως υποκινούμενη από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του, υποστηρίζοντας ότι δυσχέρανε και τη κυβερνητική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από τους τυφώνες Ελίν και Μίλτον. Αναρτήσεις υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας «πρέπει να κρεμαστούν σε κοινή θέα», επειδή «ξέμειναν από μετρητά για τους επιζώντες του τυφώνα λόγω δαπάνης σε παράνομους μετανάστες».

«Οι άνθρωποι μού ρίχνουν κατάρες, με καλούν να ομολογήσω ότι με ραντάρ Doppler ελέγχω τον καιρό», είπε ο Νικολάου.

«Ναι, μπορούν να ελέγξουν τον καιρό», έγραψε στο μεταξύ  η Marjorie Taylor Greene, μια ακροδεξιά βουλευτής, στο X, αναρτώντας δύο βίντεο του Μπάιντεν και του διευθυντή της CIA.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

BIDEN: “We’re controlling the weather? It’s beyond ridiculous. It’s gotta stop.”

CIA Director: “Yes, we definitely can control the weather.”

Which do you believe? pic.twitter.com/N8cdsjm5gM

— TaraBull (@TaraBull808) October 10, 2024





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Το Νόμπελ Ειρήνης 2024 και ο αδιάκοπος αγώνας για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά

Next Post

Η κλιματική κρίση δεν δίνει περιθώρια για ολιγωρία και λάθη

Next Post

Η κλιματική κρίση δεν δίνει περιθώρια για ολιγωρία και λάθη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.