• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 26 Μαΐου 2026, 6:08
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

2 νεκροί και 23 τραυματίες – Πλήγματα σε 7 περιφέρειες με 119 drones

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 23 τραυματίστηκαν από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο, με τα πλήγματα να εκτείνονται σε πολλές περιφέρειες και να περιλαμβάνουν μαζική χρήση drones, σύμφωνα με τοπικές αρχές.

Μπαράζ 119 drones – Τα 70 τύπου Shahed

Η Ρωσία εξαπέλυσε 119 drones μέσα στη νύχτα, εκ των οποίων σχεδόν 70 ήταν τύπου Shahed, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Από αυτά, τα 99 καταρρίφθηκαν σε βόρειες, νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας, περιορίζοντας τις απώλειες αλλά όχι τις ζημιές.

Νεκροί σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Στην περιφέρεια Χάρκοβο, μία 67χρονη γυναίκα σκοτώθηκε στο χωριό Κίβσαριβκα, νότια του Κουπιάνσκ. Από τις ίδιες επιθέσεις τραυματίστηκαν τρεις άνδρες ηλικίας 42, 61 και 62 ετών.

Στη Ζαπορίζια, ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τέσσερα τραυματίστηκαν από επιθέσεις κοντά στην ομώνυμη πόλη.

Πολλαπλοί τραυματισμοί σε ανατολή και νότο

Στο Ντονέτσκ, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα.

Στη Χερσώνα, έξι ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών δύο παιδιά. Δύο από τους τραυματίες — ένας 71χρονος άνδρας και μία 89χρονη γυναίκα — χτυπήθηκαν σε πρωινές επιθέσεις.

Στη Ντνιπροπετρόφσκ, τραυματίστηκαν δύο άτομα, ανάμεσά τους μία 28χρονη γυναίκα.

Πλήγμα σε ενεργειακή υποδομή στην Οδησσό

Στην περιφέρεια Οδησσού, νυχτερινή επίθεση με drones προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακή εγκατάσταση, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Επίθεση σε πρατήριο καυσίμων στη Σούμι

Στη Σούμι, ρωσική επίθεση σε πρατήριο καυσίμων τραυμάτισε δύο εργαζόμενους, έναν 57χρονο άνδρα και μία 53χρονη γυναίκα.

Οι επιθέσεις καταδεικνύουν τη συνέχιση της πίεσης σε πολλαπλά μέτωπα, με στόχο τόσο κατοικημένες περιοχές όσο και κρίσιμες υποδομές, παρά τις προσπάθειες της ουκρανικής αεράμυνας να περιορίσει την έκταση των πληγμάτων.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ο κ. Γεωργιάδης για ακόμη μία φορά είναι ο «λαγός» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Next Post

Αναφορές για πιθανή κατάρριψη αμερικανικού drone στα Στενά του Ορμούζ

Next Post

Αναφορές για πιθανή κατάρριψη αμερικανικού drone στα Στενά του Ορμούζ

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.